Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Arko: Ponastaviti glave in trdo trenirati

Smo v obdobju reprezentančnega premora

Slovenski prvoligaši so, tako kot ostali prvoligaši po Evropi, sredi reprezentančnega premora. Medtem, ko se članska izbrana vrsta bori v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, bodo člani NK Triglav Kranj vse misli usmerili v priprave na nadaljevanje sezone.


"Menim, da nam bo reprezentančni premor prišel prav, da lahko ponastavimo glave in analiziramo stvari, ki jih v zadnjih nekaj tednih nismo delali prav. Vse to z namenom, da v nadaljevanju sezone odigramo boljše, bolj kakovostne tekme in naberemo kar največ točk," meni Jalen Arko, vratar bordo-belih.


Na sporedu je intenzivno delo, čas do naslednje preizkušnje pa Orli polnijo s številnimi treningi. "Hitro smo se močno zakopali v delo, odmor med prvenstvom izkoriščamo za dva treninga na dan, delamo tudi v fitnesu in na ostalih segmentih. Garamo za to, da se znova vrnemo na želeno raven."


Kranjčani so zapadli v slabše obdobje iger in rezultata, kar pa daje še večjo motivacijo za uspešno vrnitev. "Seveda se slabša serija pozna, a na drugi strani se morda niti ne tako zelo. V zadnjem obdobju smo imeli veliko pogovorov s trenerjem, športnim direktorjem in tudi terapvtko, skupni zaključek pa je bil, da poskusimo zadnje tekme pozabiti, in začeti od temeljev."


Arko bo v ponedeljek praznoval 20. rojstni dan, z mislimi pa je delno tudi že pri nadaljevanju prvenstva. Naslednje tri tekme bodo orli igrali doma, tekmeci pa so Domžale, Maribor in Aluminij. "Vselej rečem, da gremo na sleherni tekmi na zmago in seveda bo tudi v naslednjih treh primerih tako. Ne čakajo nas lahke tekme, na vsakega nasprotnika se bomo pripravili enako. Ker igramo pred domačimi navijači pa bomo še toliko bolj grizli," še meni Jalen Arko.


Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV