Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Brkič: Nismo pozabili igrati, kemija terja čas

Pogovor s športnim direktorjem NK Triglav Kranj

V prvih septemberskih dneh se je v večini zaključil poletni prestopni rok in ekipe imajo bolj kot ne izklesane kadre za nadaljevanje prvenstev. Tako je tudi v vrstah NK Triglav Kranj, kjer Orli po odličnem uvodu v sezono napadajo nove zmage, točke in uspehe.


"V zadnjih tekmah smo se znašli v krizi, to pa je prineslo serijo negativnih rezultatov. Razlog gre iskati v različnih dejavnikih, podrobne analize pa so jasno pokazale kaj je bilo narobe. Prvič smo se znašli v situaciji, ko smo bili zaradi odličnega starta pod večjim pritiskom in drobnogledom, kar velja tako za klub kot za posameznike," je uvodoma izpostavil športni direktor Siniša Brkič.


"Vse bolj se je bližal konec prestopnega roka, zadnje štiri tekme pa je večina naših fantov igrala pod bremenom nadpovprečno velikega števila obljub različnih agentov. Jasno je, da fantje niso pozabili igrati nogometa, nenazadnje so na uvodu kazali enkratne predstave. Vedno je tako, da dobre igre marsikaj zakrijejo, slabše pa potencirajo težave. A vemo, da smo zelo kakovostna ekipa in znamo igrati odličen nogomet," nadaljuje prvi kadrovik bordo-belih.


V zadnjih dneh je klub sporazumno prekinil pogodbo s Tinom Karamatićem, medtem ko so v klub prišli Milan Milanović, Goran Brkić, Filip Janković in Ernest Grvala. Okrepitve, ki bodo na še višjo raven dvignile obrambo, sredino in napad.


"Poleti smo kadrovali v mejah svojih zmožnosti. Ekipa je mlada, a pomembno je, da so nosilci igre ostali. Pripeljali smo igralce na ključnih položajih in vselej je nekaj časa potrebno, da se ustvari kemija med igralci in strokovnim štabom," meni Brkič.


"Največja težava je bila v prevelikem številu prejetih zadetkov in v pomanjkanju samozavesti v slačilnici. Reprezentančni premor je prišel ob idealnem času, odprlo se nam je 14 dni, da poiščemo izhod iz situacije, v kateri smo se znašli. Apeliram na javnost, naj ne odpisuje prehitro kluba in naših nogometašev, gre za odlično skupino, ki je že pokazala veliko, še več pa bo v nadaljevanju," je ob koncu še dodal Siniša Brkič.


Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV