Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Champions Trophy U11 - Beograd 2019

U11 dosegla zelo dober rezultat

  Dalibor

Kot zadnja se je finalnega turnirja Champions Trophy udeležila tudi selekcija U11. Finalni turnir se je odvijal v Beogradu od 21.-23.06.2019.

Da se na turnir nismo prišli samo pokazat, so fantje pokazali že na prvi tekmi in suvereno odpravili ekipo Parndorf iz Avstrije. Sledila je nenavadna tekma proti ekipi FC 1980 Wiena. Nenavadna predvsem iz igralskega stališča, saj se je nasprotnik postavil zelo obrambno in od prve minute zavlačeval z nabijanjem žoge v avt, simuliranjem poškodb, tako da smo polovico tekme samo stali in čakali. A vsaka šola nekaj stane in nasprotnik je dosegel za njihove razmere veliko točko, naši fantje pa odnesli prepotrebno izkušnjo za naprej.

Čakala nas je tekma proti ekipi Impuls iz Moskve, ki je v uvodnih tekmah zabeležil poraz proti Benfici in neodločeno proti Jagodini. Fantje so se pokazali, kot dokaj nepredvidljiva ekipa, ki je na začetku tudi povedla, a so naši fantje hitro in učinkovito odgovorili in dobili tekmo z rezultatom 3:1.

Kot predzadnja tekma v skupini nas je čakala ekipa Jagodine, ki je imela točko pred nami, a hkrati dve tekmi več od nas. Ob začetni nervozi, je igra stekla in naši orliči so dobili prepričljivo (3:0) tudi tretjo tekmo. Tako nam je preostala še zadnja tekma in poslastica z vrstniki iz ene najboljših nogometnih šol na svetu, ekipe Benfica Lissabon (POR). Kot smo že nekajkrat napisali, je strah našim fantom preprečil bolj gledljive predstave, tako da so nasprotniki vpisali prepričljivo zmago 3:0. Dodati je treba da sta dva od treh golov plod začetniških napak naših fantov, ki pa ne bi nastale, če straha ne bi bilo. Drugo mesto v skupini nas je popeljalo v 1/16 finala, kar se je za naš klub v tekmovanju Champions trophy zgodilo prvič.

Nadaljevanje tekmovanja je bilo sestavljeno tako, da so 16 ekip razdelili v 4 skipine po 4 ekipe. Triglav je padel v skupino s favorizirano Crveno zvezdo, FK Čukaričkim in GR Kragujevac.

Žreb nam je namenil prvo tekmo s Crveno zvezdo. Fantje so krenili v tekmo odločno, a nasprotnik je prvi zadel. Kljub vodstvu nasprotnika se niso predali in rezultat uspeli izenačiti. Tekma se je razživela, a nas je nepričakovan in nešporten dogodek oddaljil od zmage. Sodnik je tekmo prekinil zaradi poškodbe našega igralca v trenutku, ko je žogo posedovala ekipa Crvene zvezde. Ko so fantje pričakovali Fair play podajo, je sodnik najprej odstranil našega igralca od sebe, nato pa žogo vrgel Crveni zvezdi. Ker so naši fantje smatrali, da bo nasprotnik podal žogo nazaj, je sledil nenaden napad in predno so naši fantje sploh odreagirali, že je kazalo 2:1 za Crveno zvezdo. Seveda je fantom padla morala, saj niso pričakovali tako nešportnega obnašanja iz tako velikega kluba. Žal se to in naslednjo tekmo niso pobrali, tako da so doživeli dva poraza in sicer 1:3 s Crveno zvezdo ter 0:1 s Čukaričkim. Prebujanje je sledilo na tekmi proti ekipi GR Kragujevac in zmaga 1:0.

Sledila je tekma za razigravanje od 9-13. mesta, nasprotnik pa nam znana Drava iz Ptuja. Prepričljiva zmaga 2:0 nas je pripeljala do tekme za 9. mesto., nasprotnik pa SSC Simmering iz Avstrije. Po pretečenem času je ostalo 0:0, a kazenski streli niso sledili, saj se je približevala nevihta, organizatorji pa so morali izpeljati še finalno tekmo.

9. mesto je najboljši rezultat katerekoli ekipe našega kluba, ki je sodelovala na finalnem turnirju Champions Trophy. Veseli nas napredek v igralskem smislu in lahko odkrito rečemo, da ima generacija 2008 dobro izhodišče za napredek.

Pohvalili pa bi radi še zvesto navijaško skupino, ki je naše fante budno spodbujala tudi takrat, ko nam ni šlo najboljše. So pa za celotno ekipo lepo poskrbeli s prepotrebnim sadjem in prehrano.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV