Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Dončić: Poraza ne zamerim, cilj je dosežen!

Trener Triglava po Domžalah in pred zadnjo tekmo

Majski urnik je sila zgoščen, komajda smo v knjige pospravili domačo tekmo z Domžalami, že bo kmalu na sporedu zadnje kolo aktualne sezone Prve lige Telekom Slovenije. Še preden se bodo Orli odpravili v Velenje, velja sprva ošvrkniti še zadnjo domačo tekmo, ki jo je v veliki meri zaznamovalo katastrofalno vreme, ki bi kmalu preprečilo izvedbo srečanja.


"Prepričan sem bil, da se bo tekma igrala, ker drugače ni moglo biti. Ko so sodniki ocenili, da bo težko izvesti tekmo, je bil moj edini pogoj, da naslednjo tekmo namesto v soboto igramo v nedeljo. Na koncu se je dobro izšlo, veseli pa me, da v naših in domžalskih vrstah ni prišlo do poškodb," se je močnega naliva, toče in vetra spomnil strateg Orlov Dejan Dončić.

 

 

"Začeli smo z nepotrebnim prekrškom za najstrožjo kazen, česar si ne bi smeli dovoliti. Sicer pa smo hitro izenačili in imeli še nekaj priložnosti za vodstvo. Ob polčasu smo izvedeli, da ostajamo prvoligaš in igralcem res ne zamerim za igro v drugem polčasu. Ko celo leto garaš za cilj, potem pa ga dosežeš, se telo izprazni in ne premoreš več energije. Vseeno so fantje želeli dober rezultat, ni jim bilo vseeno, kar ogromno pove o njihovem karakterju," je po porazu dejal strateg bordo-belih.


V soboto bodo Orli odleteli v kraj srečnega imena, kjer so si na zadnji tekmi minule sezone zagotovili dodatne kvalifikacije za obstanek. Tokrat bo pritisk v Velenju manjši, ekipi sta že ustvarili svoje cilje, a pozornost ne bo nič manjša.


"Čaka nas še ena tekma in ne bo popuščanja, saj se ne smemo igrati z ugledom kluba. Igramo za grb Triglava, za klub, ki je meni in igralcem dal priložnost delovanja na prvoligaški sceni, zato bom zahteval maksimum. Črto bomo potegnili po zadnji tekmi, je pa že zdaj jasno, da smo izpolnili zastavljene cilje in bo sezona ocenjena kot uspešna," je še dodal Dejan Dončić.


Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV