Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Dvakratni hendikep, a Triglav gre odločno naprej

Orli do konca sezone ne bodo igrali na kranjskem stadionu

Tekma proti NK Celje 8. marca 2020 je zadnja, ki jo je NK Triglav Kranj v aktualni sezoni 2019/2020 igral na svojem terenu Športnega centra Kranj. Zaradi prenove stadiona, bolj natančno atletske steze na osrednjem športnem objektu v Kranju, Orli do konca sezone ne bodo več igrali na domačem igrišču.

 

Epidemija koronavirusa je vse klube dodobra oškodovala tako finančno kot tudi tekmovalno. Pri tem je NK Triglav Kranj postavljen še pod posebej težak izziv, saj nobene tekme do konca prvenstva ne bo mogel odigrati na domačem stadionu. V decembru je klub uskladil z upravljavcem stadiona termin tekmovanja. Pričakovano bi prvenstvo morali zaključiti 16. maja 2020. Tako je Zavod za šport Kranj načrtoval menjavo tartana na atletski stezi v mesecu juniju in juliju 2020. Ker se je dokončanje prvenstva zavleklo prav v ta dva meseca je NK Triglav Kranj ostal brez domačega igrišča in bo moral praktično vseh 11 tekem odigrati v gosteh.

 

"To je vsekakor dodaten hendikep, ki nas ne postavlja v enakovreden položaj z drugimi klubi. V zadnjih dneh smo aktivno iskali rešitve in jih tudi našli. Tako nam je NZS z veseljem odstopila reprezentančni center na Brdu pri Kranju, kjer bomo gostovali štirikrat. Tekmo z Olimpijo bomo odigrali kar v Stožicah, Maribor nas bo pa pričakal v Ljudskem vrtu. Vsem se iskreno zahvaljujemo, da smo tako hitro našli nadomestno rešitev in so v teh težkih časih solidarni z nami. Pri tem ostaja grenak priokus, da ne bomo v istem položaju, kot ostali klubi, a na to dejansko nismo imeli vpliva," je v dani situaciji dejal predsednik kluba Beno Fekonja.

 

"Pri tem podpiramo naše atlete in se zavedamo, da je menjava tartana nujna. Imamo zagotovilo, da bodo pod stezo vzpostavili prehodne poti, kjer bomo lahko v prihodnje ob menjavi travne ruše vzpostavili tudi ogrevanje igrišča. Morali bomo stisniti zobe in tudi iz tega izvleči maksimum. V avgustu si želimo vrniti na naš stadion. Pospešeno vzpostavljamo novo navijaško cono in komaj čakamo,da prvič odigramo doma pod novimi reflektorji," je še dodal Beno Fekonja.

 

V nadaljevanju sezone bi bordo-beli morali gostiti šest srečanj. Kot rečeno, tekmi z Olimpijo in Mariborom bosta v Ljubljani oziroma v Mariboru, medtem ko bodo Orli na Brdu pri Kranju gostili Domžale, Aluminij, Tabor in Bravo.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV