Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Igra brez pritiska

Vrhunski nogometaši so od nekdaj pravi magnet za mlade, saj se otrok v svojem domišljijskem svetu zlahka poistoveti z njimi, jih posnema in sanja o lastnem uspehu.

 

Mladi nogometaši zelo radi posnemajo nogometne zvezdnike v njihovih nogometnih veščinah in hočejo biti tako dobri, kot so Messi, Ibrahimović, Iniesta, C. Ronaldo idr.

 

Posnemanje, neobremenjeno preizkušanje veščin najboljših je pomemben del poti mladih nogometašev, zato je treba tudi v času klubskega treninga del časa odmeriti sproščeni igri brez nadzora, saj imajo otroci v današnjem času vse manj priložnosti za sproščeno igranje nogometa na ulici, travniku ali na domačem dvorišču. Dva improviuirana gola in tekma se že lahko začne... Nogomet je igra, ki otroke vabi na igrišče, v njej hočejo uživati in se primerjati z vrstniki.

 

 

Izjava Messija:

 

"Vse počnem instiktivno, igram kot otrok..., sebe si predstavljam na majhnem igrišču ali na ulici z žogo na enak način, kot to počnem sedaj. Sploh se nisem spremenil. Vedeti morate, da je nogomet igra za zabavo in za to ga igramo. Svoje igre ne predvidevam in ne načrtujem vnaprej."

 

 

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV