Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Intervju: Dejan Dončić

Daljši pogovor s trenerjem NK Triglav Kranj

Sezone 2018/2019 je konec, je po nekaj dneh prišla za vami utrujenost, izčrpanost po zelo dolgi in naporni sezoni? Pa še rojstvo hčerke praktično istočasno? Vam bo premor prav prišel?


Vsekakor lahko rečemo, da je bila sezona zelo dolga in naporna. Na koncu, ko dosežeš cilj, pa se ne počutiš preveč utrujeno, ampak si zadovoljen in ponosen na vse, kar si naredil v zadnjem letu. Praktično takoj po koncu prvenstva sem dobil hčerko in ni bilo nobenega premora (smeh). S tem sem si takoj napolnil akumulator, ker je to drugačna vrsta olajšanja in zadovoljstva. Premor mi bo vsekakor prišel prav, da izkoristim prav vsak trenutek z družino in našo novo članico. Nekaj dni si bom vzel prosto od nogometa, potem pa že sledi priprava novim ciljem naproti.


Za vami je prva celotna sezona na klopi prvoligaškega kluba. Kaj bi rekli, da danes veste in znate bolje, kot pred enim letom? Je kakšna izkušnja, ki ste se je tekom sezone naučili tudi sami in ste zaradi tega danes boljši trener kot ste bili pred začetkom sezone?


Res je, najprej bi se zahvalil predsedniku in športnemu direktorju, da sta verjela vame in mi dala priložnost vodenja ekipe v prvi ligi. Predvsem izkušnja in nadgradnja dela sta tisto, ki me dela boljšega trenerja, kot sem bil. Vseskozi moraš biti v trendu sodobnega nogometa, kar se tiče igre, predvsem pa je danes zelo pomembna psihologija posameznega igralca in pa ekipe kot celote. Zavedam se, da dokler se bom ukvarjal s trenerstvom, se bom moral učiti. In to počnem z veseljem.


Vaša ocena sezone? Vaš pogled na ekipo, s katero ste delali v tej sezoni? Je to skupina fantov, ki jih je užitek voditi, ste našli pravo kemijo?


Že pred začetkom sezone je bil naš glavni cilj, da ostanemo v ligi brez dodatnih kvalifikacij, uveljavitev mladih igralcev, in pa da igramo všečen nogomet. Naš cilj je bil v celoti izpolnjen. Ker imamo zelo mlado ekipo, smo se zavedali nihanj v prvenstvu. Zato smo se za spomladanski del sezone okrepili še s štirimi izkušenejšimi igralci, ki imajo zmagovalno mentaliteto.

 

Veliko mladih igralcev se je uveljavilo in so že standardni člani reprezentanc. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je Luka Majcen drugi najboljši strelec lige, kar je za nas velik uspeh. Pri tem je treba pohvaliti kompletno moštvo za dobre igre. To je skupina fantov, ki ve, kaj hoče v danem trenutku. Lahko rečem, da sem z zadnjimi štirimi tekmami - Krško, Maribor, Domžale (1. polčas) in Rudar (2. polčas) zelo zadovoljen. Pri teh tekmah so fantje pokazali pravi karakter in všečno igro. Prava kemija med trenerjem in igralcem pride takrat, ko eden drugemu neizmerno zaupa. Zato smo bili tudi uspešni.


Pri vsem tem pa je zelo pomembno sodelovanje strokovnega vodstva in njihovega opravljenega dela v ekipi. S tem sem bil zelo zadovoljen, ker so svoje delo opravili odlično.


Kateri trenutek ali tekma v sezoni vam bo ostal v najlepšem spominu? Kaj je bil morda najbolj pomemben trenutek za pozitiven razvoj sezone?


Če se moram odločiti, se bom odločil za dva, in sicer preobrat tekme z Olimpijo 2:1 v Kranju, ko smo v izdihljajih tekme zmagali. Za vrhunec sezone pa bi dal gostovanje v Mariboru, ko je bil rezultat 3:3. To tekmo smo odigrali odlično in v vseh segmentih igre bili celo boljši od nasprotnika.


Kakšen je pogled naprej? Najprej se je treba odklopit od nogometa, nato pa hitro že nove priprave in nova sezona?


V prihodnosti moramo biti zmeraj optimisti in si dati nove in višje cilje. Za igralce bo mogoče malo več premora kot za nas trenerje, ker moramo vse pripraviti za naslednjo sezono. Vendar se že veselim novih izzivov.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV