Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Izbor igralcev v Milanu

Prispevali zadetek in podajo

  Ž.G.

V Italijanskem mestu Milano je pretekli teden potekal izbor igralcev letnika 2001 in 2002. V Milano so bili povabljeni tudi štirje igralci ekipe Triglav Kranj U17 Luka Vuković, Aleks Zlatkov, Jan Jure Stojanovič in Luka Brkić. Slednji je moral ostati doma zaradi poškodbe, ostali trije pa so se odpravili na pot.

 

Na izbor je prišlo 44 igralcev, večina iz Evrope in nekaj iz ostalih kontinentov. Na njih pa je bilo pozornih preko 40 oglednikov iz klubov Serie A in B. Igralce so razdelili v 4 ekipe, ki so v naslednjih dveh dneh odigrali dve tekmi. Vse igralce so razdeli tako, da so bili soigralci iz istih klubov v različnih ekipah. Tokrat je bil najuspešnejši Jan Jure Stojanović, ki je s svojo ekipo obe tekmi zmagal in k tem prispeval zadetek in podajo za gol.

 

Nogomet pa niso samo igrali ampak tudi gledali. Odšli so na ogled tekme Milan - Sampdoria in izkusili še vzdušje, ki ga lahko pričarajo le velemojstri nogometa, ogromen stadion kot je San Siro in več deset tisoč glava množica.

 

Več pa nam je po vrnitvi povedal branilec ekipe Triglav Kranj, Jan Jure Stojanovič: "Ta izkušnja mi veliko pomeni in vesel sem, da sem dobil priložnost pokazati kaj znam. Spoznal sem veliko igralcev iz celega sveta, ki pa so bili vsi odlični na svojih položajih. Konkurenca je bila resnično velika. Zanimivo je bilo, da nam niso dali nikakršnih navodil, le dres in žogo. Vsak se je moral pokazati v najboljši možni izvedbi. Čuti se pritisk in številne oči, ki so ves čas uprte vate."

 

Dosegli ste zadetek in za enega tudi podali."Ker so vsi igralci na visokem nivoju je igra gladko tekla in od vsakega lahko pričakuješ, da bo tam kjer mora biti, ko žogo podaš. Odkril sem se na rob kazenskega prostora, kamor sem prejel odlično podajo, hitro sem se odločil za strel, kar pa se je obrestovalo saj je žoga končala v mreži. Ker sem igral v sredini sem bil veliko pri žogi. Odločal sem se za veliko globinskih podaj, kar pa je napadalec tudi uspel izkoristiti in prav tako zadel gol."

 

Po lepi izkušnji v Italiji pa so se fantje z veseljem vrnili na trening v matični klub Triglav Kranj, kjer se je preostanek del moštva že pripravljal na začetek spomladanskega dela prvenstva.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV