Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Kajtazovič: Ekipa, ki je željna učenja in dela

Trener mladinske ekipe Jaka Kajtazovič pred drugim delom sezone

Podobno kot članski prvoligaši, se bodo ob koncu tedna na terene predvidoma vrnili tudi najboljši nogometaši v kadetski in mladinski ligi. Tam seveda nastopa tudi NK Triglav Kranj, ki tudi sicer velja za eno najbolj uspešnih akademij v državi, zato je svoja razmišljanja razkril trener ekipe U19 Jaka Kajtazovič.


"Zimske priprave smo oddelali po načrtu, ki se je občasno malce spremenil zaradi vremenskih pogojev ampak načeloma smo uspešno zaključili zimski pripravljalni del. Želel sem si čim več težkih pripravljalnih tekem, da bi igralci bili izpostavljeni največjim naporom. To nam je uspelo in na teh tekmah sem dobil izvrstne odgovore, kaj točno moramo še popraviti oz. odpraviti, da bomo v nadaljevanju prvenstva čimbolj rezultatsko uspešni," je uvodoma dejal Kajtazovič.


Ekipa bo v pomlad krenila z minimalnimi spremembami v kadru, zato uigranost ne bi smela biti težava. "Dve spremembi sta v kadru in sicer nas je zapustil Musa Mevmedoski, ki bo svojo športno pot nadaljeval v enem izmed ljubljanskih klubov, druga pa je vezana na povratek vratarja Jalena Arka, ki se počasi vrača v kader po dolgotrajni poškodbi. Fantje se zavedajo da brez trdega dela ni napredka zato jih lahko za trud in voljo, ki jo kažejo na treningih, samo pohvalim. Užitek je delati s skupino igralcev, ki so željni delati in se učiti iz dneva v dan."


"Žal smo po slabšem zaključku jeseni verjetno izpadli iz borbe za naslov, vendar nas to ne sme demotivirati, temveč moramo in želimo nadaljevati po svoji poti. Razmišljati moramo samo o vsaki naslednji tekmi in iz nje izvleči maksimum v danem trenutku, kaj točno pa nam bo to prineslo na koncu, pa bo povedal čas. Kljub vsemu se moramo zavedati da je primarni cilj mladincev v NK Triglav izdelava igralcev za člansko ekipo in v tem segmentu smo izredno uspešni, kajti v nobenem drugem slovenskem klubu ni toliko mladinskih igralcev že dobilo priložnost v 1.SNL," je pogovor sklenil trener mladinskega moštva Jaka Kajtazovič.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV