Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Kumer: Optimistično zrem v drugi del!

Branilec Triglava po uvodni pripravljalni tekmi

Med drugim tednom priprav je članska ekipa NK Triglav Kranj odigrala prvo pripravljalno tekmo. Z 1:0 je doma ugnala NK Dob, kar je uspešen začetek novega koledarskega leta in dodatna motivacija za naporno delo med pripravami na pomladanski del prvoligaške sezone.


"Tekma z Dobom je bila naša prva tekma v pripravljalnem obdobju, tako da je bil poudarek predvsem na tem, da dobro stečemo. Kljub temu smo si priigrali veliko priložnosti in sestavili precej lepih akcij. Zagotovo pa bomo morali popraviti realizacijo, vendar je normalno, da žoga v tem delu priprav še ne najde vedno svojega cilja," je sprva dejal Žan Kumer, branilec Orlov.


22-letni nekdanji nogometaš Domžal, Radomelj, Doba in Krškega je bil tudi član mlajših reprezentančnih selekcij, v prvem delu sezone pa je za Triglav odigral 10 obračunov. Priznava, da so noge malce težke, a to je sestavni del zimskih naporov. "Seveda so po količini treningov in intenziteti le teh noge težke, vendar to je za to obdobje povsem običajno. V tem delu priprav je poudarek predvsem na osnovni vzdržljivosti in moči."


Cilj bordo-belih pred nadaljevanjem sezone je jasen, pomembna in odgovorna naloga pa čaka tudi visokoraslega osrednjega branilca. "V drugi del sezone zrem optimistično, saj smo pol leta starejši in s tem izkušenejši. Zagotovo smo se nekaj naučili iz napak, ki so nam v prvem delu odnesle kakšno točko. Od sebe pričakujem, da bom še bolj zanesljiv na igrišču, in da bom iz tekme v tekmo dal vse od sebe. Le tako lahko napreduješ in pomagaš ekipi," je še dodal Žan Kumer.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV