Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Majcen: Uspešna sezona, ne le v rezultatskem smislu!

Kapetan Triglava z rezimejem pravkar končane sezone

Prvoligaške sezone 2018/2019 je konec. To je čas, ko bomo potegnili črto pod storjeno in doseženo in obdobje ocenili kot uspešno ali neuspešno. Za kranjski klub je sezona vsekakor uspešna, rezultatski cilji so izpolnjeni, pa tudi napredek glede na leto dni nazaj je očiten.


"Od polčasa proti Domžalam, ko smo matematično obstali v prvi ligi, nam je celotno breme padlo s srca. Po koncu tako intenzivne sezone, ko ob tem tudi osvojiš cilje, je telo popolnoma izpraznjeno. Zadnje dni spim celo po 12 ur, poslušam svoje telo, ki očitno potrebuje pravo regeneracijo. Treba se je malo odklopiti, čuti se, da so baterije povsem prazne," nam je sprva dejal Luka Majcen, ki se je po nove moči odpravil na hrvaške otoke.


Kapetan Triglava in vodja slačilnice je zadovoljen tudi z odnosom slačilnice kot celote. Bilo je veliko preprek, a družno jih je ekipa znala premagovati. "Vsaka sezona in vsaka ekipa imata vzpone in padce, tudi mi smo jih imeli. To ni nič nenavadnega, saj smo relativno mlado moštvo, a zahvaljujoč trenerju smo ta nihanja zelo uspešno spravili na minimum. Vsi smo imeli pred očmi en sam cilj, bilj je jasno in realno zastavljen, na poti pa smo verjeli v proces in v pot."


A ni vse le v rezultatu. Ena od zmag v sezoni je tudi dejstvo, da je Triglav na nogometni zemljevid spravil nekaj novih obrazov, produktov domače akademije, ki so začeli igrati pomembne vloge v prvi ligi, nekateri so se dokopali tudi do dresa mlade reprezentance. "Rezultatski uspeh je nekaj, dodaten bonus k pozitivni sezoni pa so zagotovo novi obrazi, ki smo jih v zahtevnem tekmovanju in ob zgoščenem urniku uspeli spraviti na površje. To je velik plus letošnje sezone in ni nekaj samoumevnega. To kaže na konstanto dobrega in pravilnega dela," je še dodal 29-letni Ljubljančan, ki predstavlja enega od ljubljencev bordo-belih navijačev.


Napadalec igra najboljši nogomet v življenju. Končana sezona je bila zanj najbolj plodna, ob tem pa je bil do samega konca tudi v igri za naziv najboljšega strelca lige. Na koncu mu je zmanjkal le en zadetek. "Osnovni cilj je bil doseči 10 zadetkov. Nato se je cilj povečal, vmes pa nikoli nisem preveč računal. Seveda je bila želja po naslovu najboljšega strelca prisotna, sploh, ko sem bil že zelo blizu. Prav zaradi tega sem bil na koncu morda celo malo razočaran, a to ni trajalo dolgo. Ozrl sem se nazaj, videl kaj vse smo naredili v tej sezoni in hitro sem bil znova zgolj in samo zadovoljen," pravi najboljši strelec Triglava med slovensko elito.


"To se ni zgodilo čez noč, to je proces, ki traja že nekaj let. Veliko vlogo pri tem ima zasebno življenje, partnerka Darja, ki mi je stala ob strani v vsakem trenutku. Moja želja za treniranjem nikoli ni bila sporna, vedno sem veliko treniral, zdaj pa znam unovčiti tudi dolgoletne izkušnje. K rasti je pripomogla tudi odgovornost, ki jo prinaša kapetanski trak," razloge za atomski nogomet, ki ga igra v dresu Triglava, ponuja Majcen.


"Vse sem podredil nogometu, vsak dan je podrejen temu, da bom uspešnejši na igrišču. Sezona je uspela v vseh pogledih, tudi pri poškodbah, ki jih praktično ni bilo. Vesel sem zaradi tega, ker sem dobil potrditev, da dobro delam in da dobro dela celoten klub," je še dodal Luka Majcen, ki bo s preostankom ekipe že 10. junija znova prišel na zbor pred začetkom poletnih priprav na novo sezono.

 

Foto: NK Triglav / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV