Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Mertelj: Kdor se bo najbolje prilagodil, bo zmagovalec

Izkušeni vezist Triglava po vrnitvi na "skupne" treninge

"To je bilo nenavadno obdobje, ki pa smo ga lahko kakovostno preživeli z družinami. Tudi vreme je bilo lepo, zato smo lahko veliko trenirali zunaj. Prostora za delo je bilo dovolj, morali smo biti tudi iznajdljivi pri treningu, a smo delali tako na tehniki kot fiziki. Individualno delo se zelo razlikuje od skupinske vadbe," je o zadnjih tednih, ko so nogometaši zaradi epidemije trenirali vsak zase, dejal Aleš Mertelj.

 

Izkušeni namestnik kapetana je iz dneva v dan navduševal tudi z zanimivimi spletnimi izzivi na družabnih omrežjih. "Spletni izzivi so bili na nek način tudi zabava, a v prvi vrsti postavljanje preizkušenj samemu sebi. Morda je kdo od mlajših igralcev videl kakšno potezo, pa jo želel izvesti tudi sam. Sam sem prav tako od drugih nogometašev pobral kaj zanimivega in poučnega. Časa za razmišljanje in ideje smo imeli veliko."

 

Pretekli petek so se Orli znova zbrali na stadionu in začeli s trenažnim procesom, kot veleva protokol. "Vsekakor je lepo znova priti na stadion in trenirati z ekipo, pa čeprav to seveda še ni prava skupinska vadba. Ne moreš biti sproščen, določene blokade so še vedno v glavi, saj ne sme priti do stika. Ni lahko, a se bomo prilagodili. Na koncu tega obdobja bo največji zmagovalec tisti, ki se bo najbolje prilagodil."

 

"Ekipa razmišlja in dela, kot da se bo sezona nadaljevala. Tako je edino pravilno. Zavedamo se, da je formo težko stopnjevati, sploh brez pripravljalnih tekem. Nas nogometaše se bolj malo vpraša, na nas je, da smo v vsakem trenutku maksimalno pripravljeni. Možnost poškodb bo visoka, nenazadnje se že pojavljajo, pa sploh še ni stika med igralci," je še dodal Aleš Mertelj.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV