Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Miklič: Uspehi so dokaz dobrega dela

Intervju s trenerjem mladinske ekipe Boštjanom Mikličem

Boštjan, kakšna je vaša ocena dosedanjega dela sezone v najmočnejši mladinski ligi v državi? Rezultati so odlični, ekipa je namreč povsem pri vrhu lestvice.

 

Ocena dosedanjega dela je vsekakor pozitivna, saj smo v samem vrhu 1.SML, kljub temu, da imamo zelo mlado ekipo letnik 2002. Gre za skupino zelo nadarjenih fantov tega letnika, pravo protiutež pa jim dajejo tudi fantje letnik 2001.

 

Zaradi dobrega starta v sezono smo vsi v selekciji U19 zelo veseli, ker je dokaz, da smo med poletnimi pripravami delali dobro. Lahko rečem, da igra ekipa po pričakovanjih. Edini spodrsljaj v rezultatskem smislu je bila tekma v Krškem, kjer smo izgubili kljub temu, da smo po prvem polčasu vodili 1:0. Vendar pa smo se iz tega poraza nekaj naučili. Vrhunec dosedanjega dela je zmaga proti Olimpiji, ki ima po mojem mnenju poleg Mure, proti kateri smo odigrali najboljših 45 minut do zdaj, vodili 2:0 na koncu pa je bilo 2:2, najboljšo ekipo v ligi.

 

Kaj se je izkazalo v tem delu sezone kot najboljša točka vaše ekipe? So vas fantje mogoče v katerem segmentu celo pozitivno presenetili? Kje pa mora ekipa najbolj napredovati?

 

Poleg izjemne kvalitete nekaterih posameznikov se vsekakor občuti povezanost fantov, res so prava klapa. Kot ekipa smo zagotovo najmočnejši v ligi. Poleg tega gre za izjemo spoštovanje fantov do nas trenerjev in obratno. Imamo izjemen karakter, ekipa zmagovalcev nikoli ne popušča, tudi v težkih trenutkih vedno verjame v dober rezultat. Ima pa ekipa še veliko rezerv. Fantje so sprejeli način dela, ki sem ga uvedel in nekatere zadeve so že vidne v igri.

 

Triglav ima veliko nogometašev v vseh mladinskih reprezentančnih selekcijah. To trenerji praviloma dojemate tudi kot potrditev dobrega strokovnega dela?

 

Vedno je lepo, če igralec tvoje selekcije dobi vabilo v reprezentanco, čeprav meni osebno večji izziv predstavlja, koliko fantov iz mladinske selekcije bom na koncu pripravil, da bodo uspešno igrali v članski ekipi NK Triglav Kranj.

 

Kakšen bo cilj Orlov do konca sezone? Pričakujete, da lahko Triglav bije boj tudi za naslov državnega prvaka?

 

Cilji ostajajo popolnoma enaki kot pred začetkom sezone, torej trdo delo na treningih, red in maksimalna disciplina. Moramo ostati skromni, vendar kljub temu samozavestni in odločni, da lahko na koncu presenetimo. V boju za prvaka, je do konca še veliko tekem in liga je zelo izenačena. Najprej moramo do konca odigrati jesenki del, še šest tekem. Moja želja, da bi med zimskim prestopnim rokom pripeljali še tri ali štiri kakovostne igralce s katerimi bi se zagotovo borili za sam vrh lestvice.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Intervju s trenerjem mladinske ekipe Boštjanom Mikličem

 

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV