Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Miklič: Zadovoljni s sezono, prihaja nadgradnja

Pogovor z vodjo mladinske šole v sezoni 2019/2020

Sezona 2019/2020 je bila nenavadna za vse nogometne deležnike, še posebej kratka pa je bila za tiste, ki so se jim tekmovanja predčasno zaključila. Med slednje spadajo tudi najboljši kadeti in mladinci v Sloveniji, razlog pa je vsem dobro znan in razumljiv.

 

Zasedbi NK Triglav Kranj U17 in U19 sta na skupni lestvici klubu priigrali četrto mesto, kar pomeni novo izpolnitev pred sezono zastavljenih ciljev. Pa čeprav, to pogosto poudarjamo, rezultat v mladinskih selekcijah še ni na samem vrhu seznama prioritet.

 

"V svojem prvem intervjuju sem dejal, da je moj prvi cilj, da nogometno šolo vrnemo med najboljše v Sloveniji. Zato smo s skupno uvrstitvijo zelo zadovoljni. Kar se tiče posameznih uvrstitev je končno 6. mesto kadetske in 7. mesto mladinske ekipe soliden rezultat. Zmeraj je lahko bolje, veseli pa dejstvo, da sta obe ekipi skozi celotno prvenstvo kazali obrise sodobnega nogometa," meni  Boštjan Miklič, ki je v sezoni 2019/2020 opravljal zadolžitve vodje mladinske šole.

 

"Kot največji napredek v pravkar končani sezoni, bi izpostavil dobre temelje za naprej, po katerih se bo mladinski pogon razvijal in rastel, ter z dobrim delom posegal po najvišjih mestih na lestvicah v Sloveniji. Temelji so zastavljeni dobro, sedaj pa je na fantih da dobro trenirajo in prinesejo rezultat celotni ekipi," še meni nekdanji nogometaš, ki je med drugim branil tudi barve Triglava.

 

Naslednja sezona kani biti prelomna v številnih pogledih, vsekakor pa si od nje ogromno obetamo tudi v taboru bordo-belih. Sploh ekipa mladincev poseduje izjemen potencial, saj bodo hrbtenico moštva tvorili številni reprezentanti in igralci, ki so že nekaj časa konkretno priključeni tudi članski ekipi.

 

"Sistem dela bomo v prihodnji sezoni še nadgradili, saj smo v času karantene pripravili strokovni program dela za mladinsko šolo. S tem bodo tudi same ambicije v selekcijah mladinske šole zelo visoke. Tako da lahko že sedaj trdim, da se bo mladinska ekipa borila za najvišja mesta v državi, saj gre za skupino zelo talentiranih posameznikov," je še dodal Boštjan Miklič.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV