Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Milanović je novi branilec Triglava!

Velika okrepitev v vrstah Orlov

NK Triglav Kranj je ob zaključku prestopnega roka poskrbel za odmevno okrepitev. V vrste bordo-belih se seli Milan Milanović, 28-letni in 190 centimetrov visoki branilec, ki je v karieri že nosil drese eminentnih klubov. Zrasel je v Crveni zvezdi, za tem pa igral pri moskovskem Lokomotivu, Palermu in Ascoliju.


"Prehod iz Crvene zvezde v tako velik klub, kot je moskovski Lokomotiv, mi je ogromno pomenil. To je bila pomembna izkušnja in tam sam močno napredoval v smislu fizike. Tam sem postavil temelje za prestop v Palermo, kjer sem z igranjem v Serie A in Serie B izpolnil otroške sanje. Odlično sme igral v Ascoliju, v Pisi pa sem sodeloval tudi z Gennarom Gattusom, ki je name naredil izjemen vtis," je sprva dejal Milanović, ki si je v Palermo slačilnico delil tudi z Josipom Iličićem.

 Robustni nogometaš je rojen v Kosovski Mitrovici, s Triglavom pa je podpisal enoletno pogodbo. "Prišel sem v odlično organiziran klub, kjer so me ljudje odlično sprejeli in hvala jim za to. Vsi so odlične osebnosti, to sem nemudoma dojel. Hvala športnemu direktorju in trenerju, ker sta mi zaupala, sam pa bom dal vse od sebe, da ekipi pomagam po najboljših močeh. Gre za mlado, a zelo kakovostno moštvo in skupaj se bomo potrudili, da poskrbimo za izpolnjene cilje in mirno sezono."


Milanović je nove soigralce že spoznal in z njimi tudi opravil trening, nekatere posameznike pa pozna že od prej. Predvsem dobrega prijatelja Gorana Brkića, ki je pred dnevi prišel iz Olimpije. "Gorana poznam zares dobro, skupaj sva bila na evropskem prvenstvu do 17 let, veliko tekem sva igrala skupaj. Gre za odličnega človeka in nogometaša, zato sem presrečen, da prihaja v ekipo in bo pomagal mlademu moštvu. Poznam tudi Filipa Jankovića, ki je eden največjih srbskih talentov. Moštvo je mlado, a vidim izjemno željo po napredku in dobrih rezultatih," je še dodal Milan Milanović.


V Serie A je odigral pet tekem in nastopil proti Gianluigiju Buffonu, Alessandru Del Pieru, Edinsonu Cavaniju in podobnim. V Serie B pa je odigral 74 tekem in dosegel tudi dva zadetka.


Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV