Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Mladi Orli prvi, na vrsti je finale!

Ekipa U15 je slavila na zahodu in čaka tekmeca v finalu

Starejši dečki NK Triglav Kranj so opravili z rednim delom sezone in poželi velik uspeh. Na zahodnem delu države so osvojili prvo mesto in se bodo v velikem finalu udarili z najboljšim na vzhodu, z Mariborom ali Krškim.


Bordo-beli imajo s tekmo več tri točke prednosti pred Olimpijo, a imajo z Ljubljančani boljše izhodišče z medsebojnih tekem, zato so po včerajšnji zmagi nad Jadranom iz Dekanov že postali prvali zahodnega dela prvenstva. Edini gol na srečanju je prispeval Žan Bunič.


"Od prvega dne sem govoril, da imamo fenomenalno ekipo, ki je izrazit favorit za naslov prvaka na zahodu. Če ne bi imeli velike smole s stalnimi poškodbami, bi še prej in bolj suvereno osvojili prvo mesto, zato pa se nam je na koncu moralo pokriti precej stvari. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče, da je Olimpiji nekajkrat spodrsnilo, mi pa smo ponujeno zgrabili in osvojili prvo mesto," je sprva dejal trener ekipe Miha Žnidaršič.


V velikem finalu državnega prvenstva se merita prvaka zahoda in vzhoda, Orli pa še čakajo na tekmeca. V soboto se namreč med seboj za prvi položaj merita Maribor in Krško. "Najbolj pomembno je bilo, da pridemo do prvega mesta na tabeli in to nam je uspelo. V finalu pa želimo biti sproščeni, saj se prav nikogar ne bojimo. Maribor ima super ekipo, premagali so nas na prijateljski tekmi, a vemo, da se lahko merimo z njimi. Krško je malce drugačna ekipa, vsekakor pa imamo, ne glede na tekmeca, vsaj 50-odstotne možnosti za naslov državnega prvaka," je še dejal trener selekcije U15.


Čestitke moštvu in stroki izreka celoten klub, na čelu s športnim direktorjem Sinišo Brkičem, še posebno priznanje pa si za opravljeno in prizadevnost zaslužita glavni trener Miha Žnidaršič in njegov pomočnik Edo Pašagič.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV