Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Mladi upi vpeti v delo prve ekipe

Kranjski klub ogromno stavi na produkte domače akademije

V kranjskem nogometnem klubu ogromno pozornosti posvečamo nogometni akademiji in razvoju domačih talentov. Doslej je postalo že pravilo, da so nekateri najbolj nadobudni posamezniki vselej na določen način vključeni v delo prve ekipe, aktualni položaj pa je ta sistem dela še obogatil.

 

Odkar so se Orli ponovno zbrali na treningih v Športnem centru Kranj, so v vadbeni proces močno vključeni tudi najbolj obetavni posamezniki iz vrst mladinskih moštev. Tako pod strogim in budnim očesom stroke s člansko ekipo pridno vadijo Janko Ivetić, ki je letnik 2001, ter Luka Vuković, Luka Brkić, Aleks Zlatkov, Jan Jure Stojanovič in Albin Ahmetaj, ki so rojeni leta 2002.

 

"Vsi fantje so med drugim s člansko ekipo opravili že zimske priprave v Umagu in so naši biseri za prihodnost. V zadnjih letih neprestano napredujejo, napredek pa je zaznati tudi ob delu pod taktirko strokovnega štaba članske ekipe. Veliko je povpraševanja iz tujine, a upov ne želimo za vsako ceno izpustiti iz rok. Nekateri so že dobili priložnost med prvoligaši, mirno pa lahko rečem, da nekatere od njih zagotovo čakajo nastopi v prvi ligi v prihajajočem obdobju," je o zakladih kranjskega kluba dejal športni direktor Siniša Brkić.

 

Izpostavljeni nogometaši že imajo za seboj nekaj plodnih epizod v taborih tujih klubov, kar je predstavljalo pomembne izkušnje za nadaljevanje karier. Strokovni štab je že lep čas pozoren na njih, med drugim je Vuković v tej sezoni tudi že debitiral med prvoligaši, saj je vstopil ob zmagi Triglava v Mariboru.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV