Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

MLADINSKI POGON MNŠ TRIGLAV KRANJ

 

NK Triglav Kranj načrtno gradi in razvija klubski ekosistem, pri čemer naša razvojna strategija od ustanovitve dalje temelji na organski rasti in vzgoji lastnih nogometašev.

 

Skozi to pot so stopili naslednji igralci : Bojan Jokić, Jospi Iličić, Miral Samardžić, Siniša Anđeljković, Aleš Mertelj, Dejan Robnik, Jaka Štromajer , Aleš Mejač in igralci, ki igrajo v članski ekipi in so tudi člani Slovenske reprezentance do 21 let Kristjan Arh Česen, Rogelj Žan, Egzon Kryeziou .

 

Treningi MNŠ Triglav Kranj potekajo v Športnem centru Kranj na Partizanska cesta 37, in nogometnem igrišču Tenetiše ter Kokrški Log. Uporablja pa se tudi igrišče v vojašnici.

V Športnem parku Kranj so 3 nogometna igrišča. Eno igrišče je veliko 105 x 66 metrov in ustreza tudi mednarodnim kriterijem za igranje nogometnih tekem. Ostala dva igrišča sta igrišča z umetno travo ( eno veliko igrišče in malo igrišče ), kjer potekajo treningi mladinskih selekcij. Nogometno igrišče v Tenetišah je igrišče z naravno travo, kjer trenirajo mlajše selekcije, prav tako pa tudi igrišči v Kokrškem Logu in vojašnici.

 

 

 

PROGRAMI MNŠ TRIGLAV KRANJ

 

PROGRAM SLOVENIJA:

V mladinskih selekcijah PROGRAMA SLOVENIJA nastopajo selekcije od U-15 do U-19, ki v svojih kategorijah tekmujejo v najvišjih tekmovalnih rangih (1.SML/1.SKL, U15-zahod).

 

CILIJI

Osnovni cilji in naloge dela z mladimi nogometaši v klubu so dvig kvalitete nogometa, skozi dobo ustvarjanja kvalitetnih mladih igralcev ter s strokovnim delom in uporabo strokovnih metod pri formiranju osebnosti mladih igralcev.

Za vse informacije kontaktirajte vodjo mladinskega pogona in programa Slovenija Gregor Bergant (...)

 
Selekcija U-19, mladinci:
Trener: Gregor Bergant
Pomočnik: Žiga Grobolšek

Selekcija U-17, kadeti: 
Trener: Darijan Matić
Pomočnik: Jasmin Kaltak

 

Selekcija U-15: 
Trener: Milan Gogić
Pomočnik trenerja: Gregor Bergant

 

Selekcija U-14

Trener: Dalibor Prača

Pomočnik trenerja: Darijan Matić

 

Trener vratarjev: Damir Botonjić

Kondicijski trener: Miha Pušavec

 

PROGRAM GORENJSKA-REGIONAL U7-U14:

 

Vodja programa Gorenjska: Gregor Bergant ( ... ) in Dalibor Prača ( ... ),

 

Nogometna šola v programu Gorenjska sestavljajo igralci v selekcijah U7-U14, ki tekmujejo v MNZG-Kranj. Tukaj delimo program na mlajše U7 in U8, U9-U12 in U13-U14. Prvi sklop igralcev tekmuje v sistemih 4:4, 7:7 in 9:9), drugi sklop pa 11:11 in je že postopna priprava igralcev na tekmovanje v U15 1.SNL.

 

V mlajših selekcijah bomo izvajali poudarek na njihovih motoričnih sposobnostih (koordinacija, gibalne sposobnosti), predvsem pa delo z žogo. Pri tem bomo uporabljali Coerver-jevo metodo učenja s katero želimo otrokom izboljšati temeljno nogometno veščino, to pa je obvladovanje žoge z obema nogama. To bomo nadgradili z različnimi oblikami preigravanja, vse skupaj pa spravili v celoto znotraj ekipe. Želimo ustvariti igralce, ki so spretni z žogo, so nepredvidljivi in s tem jim je težko odvzeti žogo, so hitri z žogo, kreativni in imajo »ubijalski« zaključek.

 

V drugem delu (U13-U14), pa izvajamo poudarek na igri 11:11 in s tem pripravo igralcev za vstop v tekmovalni del U15, ki tekmuje v 1.SNL. Treningi so usmerjeni k razvoju motoričnih sposobnosti in vzdrževanju le teh. Velik poudarek je še vedno na razvoju tehničnih sposobnostih in izvajanju teh na čim višjem nivoju, predvsem pa je velik poudarek že na razvoju taktičnih spretnostih.Vse več je poudarka tudi na razvoju telesne priprave in preventive pred poškodbami. Vedno bolj je v ospredju tudi specializacija po posameznih igralnih mestih.

 

Selekcija U-13: 
Trener: Žiga Grobolšek
Trener: Matic Robida (Odprta šola)

 

Selekcija U-12: 
Trener: Jasmin Kaltak
Trener: Aljoša Kavčič (Odprta šola)

 

Selekcija U-11:
Trener: Jernej Blažič
Pom.trener: Momir Bojić
 

Selekcija U-10
Trener: Matic Robida
Pom. trenerja: Jure Pegam in Tomi Čabraja

 

Selekcija U-9
Trener: Dalibor Prača
Pom. trenerja: Aleksandar Brkić, Jure Pegam in Tomi Čabraja

 

Selekcija U-8
Trener: Aleksandar Brkić

 

Selekcija U-7
Trener: Aleksandar Brkić

 

Trener vratarjev: Jure Ikić

 

NOGOMETNA ŠOLA ROŽLE

 

Vodja programa Rožle: Špendi Idrizi ( ... )

 

Otroška nogometna šola je sestavni del nogometnega društva Triglav. Program šole predstavlja prvo področje športnega kriterija mladinskega programa pod imenom nogometna animacija. Osnovne naloge strokovnega dela so navdušiti čim več otrok za nogometno igro, izvajanje vadbe v obliki interesne dejavnosti na šolah, organizirati tekmovanje (prilagojeno posebnostim otroškega nogometa) med šolami ter poskrbeti za izstopajoče posameznike po nogometni nadarjenosti na posebnih skupnih treningih, kjer je to mogoče.

 

NAVEZAVA NA KLUB

  • Preko krožkov in tekem izberemo najboljše fante dveh letnikov programa Rožle in tako sestavljamo novi klubski selekciji U7 in U8
  • preko šolskega leta najperspektivnejši posamezniki (cca 12-15 fantov) ob šolskih treningih dodatno vadijo tudi v klubu
  • ob koncu šolskega leta vse izhodne letnike programa Rožle (vse otroke 2.razreda, ki še niso naši člani) povabimo k vpisu v naš klub 

Trenerji programa Rožle: Idrizi, Kužnik, Blažič, Robida, Čabraja, Kavčič

 

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV