Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Arko: Zmaga je cilj tudi v Kidričevem

Eden junakov zmage v Ljudskem vrtu že gleda k naslednji tekmi

Kranjski Triglav je še drugič zapored slavil na gostovanju v Ljudskem vrtu, zdaj pa je nanizal že tretjo zaporedno tekmo brez poraza v hramu štajerskega nogometa. Slavje z 2:0 je bordo-bele postavila na sedmo mesto prvenstvene razpredelnice z 20 osvojenimi točkami.

 

Gaber Petric in Goran Brkić sta premagala domačega vratarja že v prvem polčasu, v nadaljevanju pa se rezultat ni več spremenil. Pa čeprav so Mariborčani v uvodu drugega dela hudo pritiskali, Orli pa so plesali po zelo tankem ledu.

 

"V trenutkih, ko je Maribor začel napadati, nihče ni mislil na scenarij tekme z Olimpijo, saj smo bili popolnoma osredotočeni na dogajanje na terenu. Ni bilo velike razlike med našim nastopom proti Mariboru in Olimpiji, a to je nogomet. Enkrat ti gre vse po načrtu, drugič pa, tudi če daš vse od sebe, ne gre in ne gre," se je težkih trenutkov spomnil vratar Triglava Jalen Arko.

 

 

Mladi reprezentant Slovenije je mrežo ohranil nedotaknjeno, javnosti pa se je znova predstavil z bravuroznimi posredovanji. "To ni bila moja najboljša tekma. V nekaterih trenutkih bi lahko bolje posredoval. Nismo prejeli gola, ne samo zaradi mojih obramb, ampak ker smo tako dobro pokrivali tekmece. Streljali so lahko samo iz zelo zahtevnih položajev, potem pa je tudi meni lažje, če sem dobro postavljen na vratih. Svojo predstavo bi ocenil z oceno 8."

 

Do konca jesenskega dela sezone je ostala le še ena tekma. V sredo popoldan bo Triglav gostoval v Kidričevem. Aluminij je pod streli bordo-belih v tej sezoni že padel, Orli pa v Šumo odhajajo na krilih 10 osvojenih točk z zadnjih šestih tekem.

 

"Lahko gremo samozavestno, a ne preveč samozavestno. Aluminij je kakovostna ekipa. Če bomo mislili, da bomo zaradi zmage v Mariboru enostavno opravili tudi z Aluminijem, se bomo hudo zmotili. Zagotovo pa bomo dali vse od sebe, tako kot vedno. Ekipa je zelo dobro povezana, zelo dobro se razumemo med sabo. To kažejo tudi rezultati in sama igra na igrišču. Zagotovo smo motivirani in si želimo osvojiti tri točke proti Aluminiju, a čaka nas težka tekma," je še dodal Arko.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV