Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

VIDEO: Velika zmaga za skok na lestvici

Orli na zadnji jesenski domači tekmi do zmage proti Bravu

Prva liga Telekom Slovenije, 17. kolo

NK Triglav Kranj – NK Bravo 1:0 (0:0)
Petric 67.

 

NK Triglav Kranj: Arko, Kuhar, Milanović, Kumer, Mlakar, Gajić (od 65. Kryeziu), Herić (od 45. Šalja), Udovič, Tijanić, Majcen, Petric (od 79. Janković).

 

 

Kranjski Triglav je ob koncu tedna igral še zadnjo domačo prvoligaško tekmo v jesenskem delu sezone. Gost v Orlovem gnezdu je bil ljubljanski Bravo, ki pa se je v prestolnico vrnil praznih žepov. Orli so po veliki borbi prišli do minimalne zmage in do izenačenja na šestem mestu na tabeli.

 

Ekipa Vlada Šmita je pomemben obračun igrala brez kaznovanega Gorana Brkića in poškodovanih Žana Roglja in Aleša Mertlja. Kljub temu so domači dobro odprli tekmo in gostujočo zasedbo držali stran od svojega gola. V prvem delu zadetkov ni bilo, odločitev o zmagovalcu pa smo videli v nadaljevanju.

 

Ob koncu prvega polčasa je Triglav ostal brez izključenega Milana Milanovića, ki je prejel dva rumena kartona, a pomanjkanje igralca v polju se v drugem delu ni poznalo. Še več, Orli so bili podjetni, konkretnejši in čvrsti, kar jih je nagradilo v 67. minuti. David Tijanič je začel akcijo, Luka Majcen je poslal filigransko natančno podajo na levo krilo Tilnu Mlakarju, ta pa je z asistenco nahranil Gabra Petrica, ki je dosegel drugi prvenstveni zadetek.

 

Do konca se je odvijala huda borba na terenu, znova je bilo morje rumenih kartonov, tik pred koncem rednega dela tekme pa so tudi gostje prejeli izključitev. Na koncu so bordo-beli ubranili svoja vrata in se veselili že četrte domače zmage v sezoni.

 

"Natanko takšno tekmo smo pričakovali. Zelo zahtevna in borbena tekma je bila, imeli pa smo nesrečo, da smo kmalu ostali brez enega igralca. Volja in borbenost naših igralcev nas je na koncu nagradila in izpolnili smo osnovni cilj. Bravo ima odlične posameznike, ki so vselej nevarni, a mi smo jih uspešno ustavljali ter izkoristili svojo priložnost," je po tekmi dejal Vlado Šmit.

 

Triglav bo do konca tega dela sezone igral še tri tekme, prav vse pa na gostovanjih. Po reprezentančnem premoru bodo Orli gostovali v Domžalah, za tem pa sledita še tekmi v Mariboru in v Kidričevem.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV