Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Šmit: Največja težava je bila strah

Trener Triglava o aktualnem dogajanju

Nogometaši članske ekipe NK Triglav Kranj so izjemno začeli drugi del sezone, po dveh zmagah in remiju, pa sta na zadnjih dveh srečanjih sledila poraza s Taborom in Celjem. Sploh zadnji obračun je bil specifičen, orli so klonili brez pravega boja, razlogi za poraz pa so različne narave.

 

Med drugim je stroka bordo-belih opravila številne menjave v začetni postavi, a spremembe niso prinesle pozitivnega rezultata. "Za številne menjave so bili različni razlogi. Nekaj fantov je igralo vse tekme v drugem delu sezone po 90 minut, zato je stopnja rizika za poškodbe toliko večja. Milanović in Mertelj sta dva od teh, ob tem pa imata še tri kartone, zato ju nisem želel izgubiti za Bravo. V ogenj sem želel poslati mlajše, meril sem na to, da se bodo izkazali s poletnostjo in svežino," je sprva dejal Vlado Šmit.

 

"A slabo smo začeli, nič od tistega, kar nas je krasilo doslej, nismo prikazali. Nismo bili agresivni, slabo smo podajali žogo, največja težava pa je bila strah. V redu, dve veliki napaki in dva zadetka zaostanka, ampak najbolj mi je žal, da za tem ni bilo nikakršne reakcije. V nogometu se lahko celo v zadnjih minutah tekma povsem obrne, a tokrat smo bili psihološko nestabilni," je nadaljeval strateg Kranjčanov.

 

Orle že v petek čaka nova preizkušnja, saj se hud ritem tekem nadaljuje s tekmami 26. kola. Triglav bo gostoval v Ljubljani pri Bravu, kar bo prineslo zanimivo srečanje ekip, ki se bojujeta za iste cilje.

 

"To je prava lepota nogometa in slovenskega prvoligaškega prvenstva. Začeli smo z zmagama in remijem, nato smo prvič izgubili, pa smo že bili v slabšem položaju. Vsi konkurenti so dobro pripravljeni, dobro igrajo in nabirajo točke. Preprosto, to so tekme, kjer moraš jemati točke, če želiš ostati v ligi. Stvar je jasna, mi moramo v tekmo vstopiti tako kot na prvih treh srečanjih," je formula izdal trener Vlado Šmit.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV