Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Gajič: Za soigralca bi umrli na terenu!

Intervju z vezistom Triglava Markom Gajičem

Marko, na začetku tedna ste imela dva prosta dneva, kar je ob reprezentančnih akcijah že pravilo. Verjetno vam to odgovarja, da se kar najbolje regenerirate po napornem tekmovalnem obdobju?

 

Vsekakor pride prav nekaj prostih dni, da si misli odpočijejo od nogometa, in da si telo opomore po intenzivnih naporih. Izkoristimo jih za regeneracijo, počitek, savne in podobne stvari, a hitro je treba znova zagnati motorje in se začeti pripravljati na nove tekme, kjer je treba zbirati točke.

 

Regeneracija telesa je zelo pomembna, vsaj tako pomembno pa je tudi, da se obnoviš tudi v mentalnem smislu. Po seriji zahtevnih tekem in naporov si vzamemo čas za družino, prijatelje, in da se odmaknemo od nogometa za kratek čas. Tako si napolnimo baterije za nove uspehe.

 

Zadnja tekma proti Bravu je bila na nek način lep oris tega, kar Triglav želi biti. Močan, odločen, nepopustljiv, učinkovit in uspešen.

 

Kažejo se obrisi dela in idej novega trenerja. Vidi se, da smo zelo agresivni in kompaktni, da imamo sveže ideje. Vsak pozna svoje zadolžitve in vsi delujemo kot celota. Tekma z Bravom je bila specifična in težka, a v slačilnici smo preprosto vedeli, da bomo zmagali. Igra ni bila najlepša, a to nas v danem trenutku ni zanimalo, saj smo izpolnili zastavljeni cilj.

 

Pred prvo tekmo z Bravom smo bili v seriji porazov, kar se je poznalo na igrišču. Kasneje smo krivuljo rezultatov uspeli obrniti in vidi se, da igramo samozavestno in odločno. Imamo posebno energijo v ekipi, vsak bi za soigralca na terenu tudi umrl in vse našteto se odraža na igrišču. Zaupamo v svoje delo in v delo strokovnega štaba.

 

Do konca jesenskega dela sezone vas čakajo še tri tekme, vse pa bodo na gostovanjih. Po vrsti vas čaka pot v Domžale, Maribor in Kidričevo.

 

V prvi vrsti bomo morali biti v slehernem trenutku osredotočeni in pazljivi. Res je, da nam igranje v Kidričevem ne leži, gostovanja v Ljudskem vrtu pa so vselej nekaj posebnega. Domžale so v krizi, a dejstvo je, da imajo kakovostne posameznike in sam pričakujem, da se bodo slej ali prej dvignile na tabeli. A to nas ne sme zanimati, mi napadamo točke in zmage ne glede na tekmeca in tako bo tudi na zadnjih treh tekmah.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV