Vaša košarica je prazna.

Bojan Jokič ambasador močnega turnirja v Kranju!

Zrasel je med Orli, kasneje prišel do enkratne kariere, zdaj pa bo obraz turnirja za mlade

Prvi junijski dan bo prinesel zanimiv mednarodni nogometni turnir za nogometaše do 14 let starosti. NK Triglav Kranj bo v gorenjski prestolnici gostil enodnevni turnir, na katerem se bodo zbrale nekatere najboljše nogometne akademije iz Slovenije in tujine. Ambasador tekmovanja bo nihče drug kot Bojan Jokič, kapetan slovenske reprezentance in otrok kranjskega Triglava.


"Triglav je moj klub, seveda je nekaj posebnega. Gre za najboljši klub v Kranju in na Gorenjskem. Nikoli mi ni težko delati posoditi imena ali kakorkoli drugače pomagati za dobrobit nogometa in mladih nogometašev. V prvi vrsti gre za gesto, ki bi jo z veseljem naredil prav vsak nogometaš, ki je zrasel pri Triglavu. To vem, ker so vsi po vrsti super fantje," nam je sprva zaupal član ruske Ufe, ki je po selitvi iz Kranja zgradil vsega spoštovanja vredno kariero poklicnega nogometaša.

 

 

V časih surovega profesionalizma tudi veliki zvezdniki pogrešajo otroške dni, ko je bil nogomet bolj ali manj le zabava, turnirji pa enkratni dogodki, ki se vtisnejo v spomin za vse življenje. "Še kako dobro se spomnim takšnih trenutkov in priznam, da jih zelo pogrešam. Današnji profesionalizem je neizprosen, pogosto smo na poti, v letalih. Kot otroci pa smo se na turnirje vozili z avtobusi, vselej smo se ustavili na kakšni od črpalk in si kupili sladoled, nasploh smo bili veliki prijatelji in so bila tovrstna druženja prava zabava. Seveda smo že takrat skušali dosegati tudi dobre rezultate, a druženje je bilo nepozabno."


Bojan Jokič je zamenjal veliko držav, igral je v Italiji, Franciji, Angliji in Španiji, a nikoli ni pozabil na svoje korenine in na svoj matični klub. "Vedno spremljam rezultate in igre Triglava, kolikor se le da. V Rusiji imam dostop do slovenskih programov, zato si tekme tudi ogledam, pa tudi sicer sem v stiku s prijatelji iz Kranja. No, spremljam celotno ligo in sem kar na tekočem z dogajanjem," nam je pred začetkom turnirja Triglav Cup 2019 dejal Bojan Jokič.


Foto: NZS, NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV