Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Mertelj: Pred seboj imamo jasen cilj!

Vezist Triglava po Mariboru in pred Domžalami

Do konca aktualne sezone prvoligaškega tekmovanja sta le še dve tekmi. Na krilih enkratne predstave v Ljudskem vrtu se bo kranjski Triglav v sredo doma pomeril z Domžalami, ob koncu tedna pa še v Velenju z Rudarjem.


"Imeli smo zelo dobro tekmo, brez dvoma eno od najboljših v drugem delu sezone. Dobro smo stali na igrišču in pravilno delovali, da smo prišli do pomembne točke. Delamo vse, da naše najboljše tekme šele pridejo. Ta proti Mariboru nam je zagotovo dala nekaj novega, uporabili jo bomo,da se dvignemo na še višjo raven in poberemo še nekaj zelo pomembnih točk," je po remiju s 3:3 v Mariboru dejal vezist Triglava Aleš Mertelj.


Triglav bo, tako kot ostali prvoligaši, v mesecu maju odigral kar sedem tekem. Pet jih je že za njim, naporen ritem pa nima negativnega učinka na kranjske nogometaše. "Naporen in zgoščen ritem nima negativnega voliva na naše moštvo. Pred seboj imamo jasen cilj in igralci delamo vse, tako na treningih kot zasebno, da smo kar najbolje pripravljeni na sleherno tekmo. Trdo delamo, odrekamo se, vse z namenom, da si čim hitreje zagotovimo obstanek med elito. Igramo v evropskem ritmu, zato je treba biti močan v psihološkem smislu,da lahko zdržiš tudi v fizičnem," meni izkušeni člen ekipe Dejana Dončića.


V sredo sli dvoboj z Domžalami, ki bodo Slovenijo tudi v naslednji sezoni predstavljale na evropskem parketu. Rumeni so vse prej kot nepremagljivi, Orli so v tej sezoni na njihov račun že osvojili vse tri točke.


"Nemudoma po tekmi z Mariborom smo se začeli pripravljati na Domžale. Hitro smo opravili analizo, nato pa priprave na novega tekmeca preselili še na igrišče. Tekma prinaša pomembne točke v luči obstanka, želimo gledati le nase in ne tekem ostalih konkurentov. Nekaj je jasno, kakovost zagotovo imamo," je še dodal Aleš Mertelj, eden izmed vitalnih členov bordo-belih.


Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV