Vaša košarica je prazna.

Žnidaršič: Imamo delovno in učinkovito ekipo!

Trener ekipe U15 o aktualnostih na uvodu v novo sezono

V minuli sezoni je ekipa starejših dečkov NK Triglav Kranj osvojila naslov prvaka v zahodnem delu državnega prvenstva, v velikem finalu pa je klonila proti NK Maribor. A že se je začela nova sezona, ekipo U15 pa znova vodi trener Miha Žnidaršič.


Miha, v novo sezono ste startali enkratno. Štiri tekme, tri zmage in remi, le en prejet zadetek ter trenutno drugo mesto na tabeli ...


V rezultatskem smislu se je naša sezona začela zelo dobro. Malce se še iščemo, saj nismo še na ravni, ki smo jo dosegali v minuli sezoni. Ekipa se je dokaj spremenila, zato se moramo še dodobra uigrati, a rezultati so za zdaj zelo dobri. Najtežji testi še pridejo in takrat bomo lahko še bolj realno ocenili položaj.


Lahko primerjamo aktualno ekipo in tisto iz minule sezone, ki je prišla do naslova prvaka v zahodnem delu državnega prvenstva?


Aktualna ekipa je izjemno delovna, morda nima tako zelo veliko posameznikov, ki izstopajo, smo pa močnejši kot celota. V minuli sezoni smo igrali zelo lep nogomet, tega za zdaj še nismo dosegli, smo pa precej bolj učinkoviti. Na prvih štirih tekmah smo dosegli 13 zadetkov, kar tudi veliko pove o moštvu.


Trenerji mladinskih selekcij imate težavo, da se kader iz leta v leto menja, saj se menjajo tudi generacije.


To je zahtevno delo, menja se generacija, a največja težava je preskok iz regijskega na državno tekmovanje, v našem primeru iz gorenjske v slovensko ligo. Na državni ravni se igra precej hitreje ter močneje in prav na to mora trener dati največji poudarek. A praviloma fantje hitro preklopijo, nenazadnje morajo, sicer pač nastopi naravna selekcija.


Minula sezona je bila sila kakovostna in napeta, veliko je bilo močnih moštev, kako pa je s tem v tokratni?


Tudi letos se je izluščilo nekaj ekip, kot so Bravo, Domžale in Brinje, medtem, ko je Olimpija malce zaspala na uvodu. Vsekakor med najmočnejše spadamo tudi mi, zato lahko pričakujemo, da bo tudi Triglav blizu vrha.


Omenili smo uspeh iz minule sezone, ko vas je na poti do državnega naslova ustavil šele Maribor v velikem finalu. Je to breme za aktualno zasedbo, češ da morajo tudi oni ponoviti ta uspeh?


Nimam občutka, da bi uspeh minule generacije vplival na aktualno ekipo, prav obratno. Zdi se mi, da bi to za igralce lahko bila le še dodatna spodbuda, še dodaten motivacijski faktor. Fantje so dobili potrditev, da se tudi Triglav lahko bori za naslov državnega prvaka in prepričan sem, da si tudi v tej sezoni želijo ponoviti uspeh iz minule.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV