Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Žurga: Zavedamo se pomembnosti zmage!

Triglav je doma ugnal Muro

Če so v slovenskem prvoligaškem prostoru ekipe, za katere kranjski Triglav res težko najde zdravilo, pa imamo na drugi strani tudi moštva, ki praktično ne morejo ugnati gorenjskega prvoligaša. Po mini setiji porazov so Orli v zadnjem kolu znova stopili na zmagovita pota, Muro so doma ugnali z 2:1.


"Bila je zelo zahtevna in težka tekma, kar pa smo tudi pričakovali. Začeli smo malo zaspano in navidez boječe, ampak nas je zadetek gostov prebudil, sploh v drugem delu. Na srečo nam je kasneje uspelo rezultat obrniti v našo korist. Morda smo lahko nezadovljni s tem, da smo tekmo začeli v psihološkem krču, na drugi strani pa smo zadovoljni, da smo se pobrali in tekmo na koncu dobili," je po zmagi dejal napadalec Tom Žurga.

 

 

Gostje so v prvem delu povedli, v drugem polčasu pa so bordo-beli znova pokazali svoj prepoznavni karakter in tekmo obrnili sebi v prid. V razmaku osmih minut so goste prisilili v dva prekrška za najstrožjo kazen, obe priložnosti pa je suvereno izkoristil kapetan Luka Majcen. Ta je že pri 13 zadetkih in si deli drugo mesto na tabeli slovenskih strelcev.


"Prisotno je bilo res iskreno veselje, saj se zavedamo pomemebnosti zmage in novih treh točk. Vsekakor nam je ta zmaga dala dodatno motivacijo in samozavest za nadaljevanje sezone. Zavedamo pa se, da prvenstvo še zdaleč ni odločeno in moramo še trdo garati," je po točkah, ki pomenijo sedmo mesto Orlov na lestvici, še dejal Žurga, ki je tokrat znova zaigral v udarni postavi trenerja Dejana Dončića.


Čez teden dni Kranjčani gostujejo v Kidričevem, 2. maja pa bomo v Kranju videli super zanimivo tekmo proti Gorici.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV