NOVICE

Več sodelovanja z okoliškimi nogomentimi klubi

Na pobudo športnega direktorja Nogometnega kluba Triglav Kranj Marka Budanovića ter člana uprava Darka Prislana so se včeraj sestali predsedniki in predstavniki nogometnih klubov iz Kranja in Nakla. Na podlagi jasnih ciljev in iskrenih pogovorov so sklenili, da bo prihodnost bolj uspešna, če bodo okrepili sodelovanje in otrokom in mladostnikom tako omogočili boljše športno udejstvovanje.

Na podlagi dogovorov si tako lahko obetamo sodelovanje med Nogometnim klubom Kranj (Zarica), Sava, Naklo in Triglav Kranj, ki bo nogomet na Gorenjskem dvignilo na višjo raven. »V Kranju želimo pokazati, da sodelovanje lahko prinese številne koristi vsem vpletenim in postati zgled dobre prakse v Sloveniji pa tudi v tujini,« je dejal član uprave Triglava Darko Prislan.

»Ta veliki korak simbolizira začetek nove dobe sodelovanja, razvoja in športnih uspehov. Skupaj smo zakorakali v prihodnost, da ustvarimo nove priložnosti za skupne zmage,« je po sestanku dejal športni direktor kranjskega Triglava Marko Budanović.

Spomnimo. Nogometni klub Triglav želi z novim vodstvom postati eden izmed vodilnih klubov v Sloveniji, ki bo zgled z delovanjem in vodenjem nogometne akademije. Kot je v nedavnem intervjuju za klubsko stran dejal športni direktor Budanović, misija kluba vključuje zadrževanje mladih talentov v klubu. Eden od ključnih elementov klubske strategije je tudi krepitev vezi z lokalnim okoljem, s šolami, društvi in drugimi institucijami. Naš cilj je spodbujati zdrav življenjski slog med mladimi, privabiti nove talente in povečati podporo skupnosti za naše projekte. Pri Triglavu načrtujejo razvoj programov, ki vključujejo brezplačne delavnice, treninge in športne dogodke, da bi okrepili položaj kluba kot osrednjo točko za športno in družbeno dejavnost v regiji. Sodelovanje med sosednjimi klubi pa bo omogočalo hitrejše uresničevanje strategije, ki bo prinesla koristi vsem deležnikom.

Sestanka so se udeležili Primož Povše, Boštjan Slak (oba NK Naklo), Rifik Islamovič, Miro Vodan (oba NK Kranj), Elvis Durakovič, Aleksander Dojčinovič (oba NK Sava) ter Marko Budanovič, Darko Prislan, Uroš Bučan in Siniša Burenović (vsi NK Triglav Kranj).

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024