NOVICE

Mladinci so danes končali s pripravami v hrvaški Istri, a še preden so prispeli v Kranj so naredili postanek v Kopru, kjer so se na prijateljski tekmi sestali s tamkajšnjim moštvom. Tekma se je končala z rezultatom 4:4.

Nogometna šola je namenjena vsem najmlajšim od 3,5 leta starosti dalje in spodbuja njihovo gibanje, razvoj motoričnih sposobnosti ter jih seznanja z različnimi športnimi aktivnostmi, predvsem pa z osnovami nogometa.

Mladim nogometašem Triglava iz Kranja se je uspelo uvrstiti na nogometno prvenstvo Madrid Football Cup U-14, največji turnir na svetu v starostni kategoriji do 14 let. Tam se bodo od 15. do 17. septembra imeli priložnost pomeriti z najboljšimi nogometnimi ekipami v Evropi in osvojiti naslov prvaka.

Coerver® Coaching Slovenija odpira novo Performance Akademijo. V januarju začenjamo s programom dodatnih treningov v Kranju, kjer bodo mladi nogometaši in nogometašice iz Gorenjske lahko prvič trenirali po Coerver® metodi.

Ta vikend se je začelo tekmovanje tudi v 2. SML in 2. SKL. Moštvi Triglava sta gostili vrstnike iz Dekanov. Najprej so se v boj za točke podali kadeti, ki so že na začetku pokazali prevlado na igrišču in nasprotnika onemogočili v izvedbah protinapadov. Mladi orli so si v prvem polčasu priigrali res veliko priložnosti, a bili premalo konkretni v zaključkih.

Ta teden se je začelo tekmovanje v 1. SNL U15-Zahod, kjer so mladi orli na domačem igrišču gostili vrstnike iz Primorja. Šlo je za prvo debetno tekmo ekipe v okviru tekmovanja SNL. A fantje so že na začetku tekme pokazali, da za dvome ni prostora ter da mislijo resno. Takoj so prevzeli vlogo gospodarja na igrišču. Žal jih je manjša napaka v obrambi stala zadetka. A v naslednji minuti po visoko izvedenem pritisku so fantje nasprotnika prisilili v napako in dosegli prvi gol. Takoj po doseženem zadetku je ekipa ponovno dominirala na igrišču in nasprotniku niso pustili veliko prostora, zato se je polčas končal z visokih 5:1. Tudi drugi polčas ni bil nič bolj drugačen, tako da končni rezultat 9:1 jasno kaže o moči moštva U15 v letošnji sezoni.

Že naslednji konec tedna resen test, nasprotnik bo ekipa Olimpije.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024