NOVICE

Mladim nogometašem Triglava iz Kranja se je uspelo uvrstiti na nogometno prvenstvo Madrid Football Cup U-14, največji turnir na svetu v starostni kategoriji do 14 let. Tam se bodo od 15. do 17. septembra imeli priložnost pomeriti z najboljšimi nogometnimi ekipami v Evropi in osvojiti naslov prvaka.

Coerver® Coaching Slovenija odpira novo Performance Akademijo. V januarju začenjamo s programom dodatnih treningov v Kranju, kjer bodo mladi nogometaši in nogometašice iz Gorenjske lahko prvič trenirali po Coerver® metodi.

Ta vikend se je začelo tekmovanje tudi v 2. SML in 2. SKL. Moštvi Triglava sta gostili vrstnike iz Dekanov. Najprej so se v boj za točke podali kadeti, ki so že na začetku pokazali prevlado na igrišču in nasprotnika onemogočili v izvedbah protinapadov. Mladi orli so si v prvem polčasu priigrali res veliko priložnosti, a bili premalo konkretni v zaključkih.

Ta teden se je začelo tekmovanje v 1. SNL U15-Zahod, kjer so mladi orli na domačem igrišču gostili vrstnike iz Primorja. Šlo je za prvo debetno tekmo ekipe v okviru tekmovanja SNL. A fantje so že na začetku tekme pokazali, da za dvome ni prostora ter da mislijo resno. Takoj so prevzeli vlogo gospodarja na igrišču. Žal jih je manjša napaka v obrambi stala zadetka. A v naslednji minuti po visoko izvedenem pritisku so fantje nasprotnika prisilili v napako in dosegli prvi gol. Takoj po doseženem zadetku je ekipa ponovno dominirala na igrišču in nasprotniku niso pustili veliko prostora, zato se je polčas končal z visokih 5:1. Tudi drugi polčas ni bil nič bolj drugačen, tako da končni rezultat 9:1 jasno kaže o moči moštva U15 v letošnji sezoni.

Že naslednji konec tedna resen test, nasprotnik bo ekipa Olimpije.

V novi rubriki To je Triglav bomo v naslednjih mesecih predstavljali mlade kakovostne nogometaše, ki so del največje gorenjske mladinske nogometne šole. Ta se lahko v zadnjem času pohvali tudi s številnimi novimi nogometaši, ki jih bomo predstavili v naslednjih tednih.

Ekipa U13 se je minuli vikend udeležila mednarodnega turnirja United World Games (UWG) v Celovcu. S skupinskim delom so mladi orli opravili suvereno in se z maksimalnim izkupičkom uvrstili v polfinale, kjer so jih čakali vrstniki iz Pordenona (IT) (ASDC Fiume, Veneto, Bannia). Tekma je bila napeta do samega konca, za kar je bil kriv tudi sodnik, ki je s svojim sojenjem poskrbel za živčno vojno tako pri igralcih kot tudi navijačih. Na koncu so naši orli slavili z rezultatom 1:0 in se uvrstili v finale.

Minuli teden je v Nacionalnem nogometnem centru potekal zbor nogometašev selekcije U14-2008, na katerem je imela bordo družina kar štiri svoje predstavnike.

Talentirani orel Žiga Kranjc je v aktualni sezoni na sedemnajstih tekmah dosegel 29. zadetkov, ter si je s prikazano igro in vloženemu trudu zaslužil mesto na pripravah v slovenski nogometni reprezentanci U14.

Moštvo U14 je odigralo prijateljsko tekmo z ekipo NK Bravo. Videli smo razigrane in strelsko razpoložene mlade orle. Ob polčasu je bil rezultat 4:0 za mlade orle. V drugem delu so fantje dodali še malo gasa in zasluženo zmagali visokih 8:0.

V soboto se je pomladni del prvenstva v prvi ligi U15 nadaljeval tudi za naše nogometaše. V uvodni tekmi so fantje gostovali v Šenčurju.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2023