NOVICE

Gorenjska je imela in bo imela nogometne talente

Bordo družini se je v tej sezoni pridružil izkušen nogometni trener Brane Pavlin. Z njim smo se pogovarjali o nogometni prihodnosti gorenjskih otrok. O tem kako je na vadbeni proces vplivala epidemija pa tudi o njegovi nogometni karieri.

Nedavno ste se pridružili bordo družini in prevzeli selekcijo U13 in program talent. Kako bi opisali svojo karierno pot ter kako vidite sodelovanje s klubom?
Vesel sem in počaščen, da sem se pridružil najboljšemu klubu na Gorenjskem, NK Triglavu. Po igralski karieri, kjer sem igral za Nogometni klub Triglav ter Nogometni klub Živila Naklo v prvi slovenski ligi, sem zaključil usposabljanje za nogometnega trenerja PRO. Treniral sem mlajše selekcije v vseh 1. ligah v slovenskem prostoru. V članskem nogometu pa sem deloval kot trener v Triglavu, Šenčurju in Zarici v 2.SNL. V Nogometnem klubu Triglav bom sodeloval predvsem na področju otroškega in mladinskega nogometa.

Kako ste se navdušili z nogometom?

Z nogometom sem se navdušil kot otrok v domači vasi. Včlanil sem se v nogometni klub NK Britof in spoznal nogometno igro. Ker nogomet ni samo igra, temveč tudi način življenja, sem v njem ostal do današnji dni.

Skrbite pa tudi za program mladih talentov. Je prihodnost svetla?
Gorenjska je imela, ima in bo imela nogometne talente. Naloga nas trenerjev pa je, da jih pravilno selekcioniramo, usmerimo in pripravimo na garaško delo ki jih čaka v nogometu.

V času epidemije so bili zaustavljeni tudi vsi vadbeni procesi. Se to pozna pri mlajših generacijah?
Nogomet je najbolj številčni šport na svetu, zato je tudi težko uspeti, ker je konkurenca zelo velika. Ni zadosti, da ima igralec samo talent, mora biti pripravljen na trdo delo in odrekanja. Seveda mora biti prisotna tudi sreča, predvsem zaradi poškodb in zdravja.

V mlajših kategorijah se seveda pozna vpliv epidemije, saj so bili vadbeni procesi ustavljeni. Trenerji moramo nekako pomanjkanje trenažnega procesa nadoknaditi, vendar pa paziti, da mlade nogometaše ne preobremenimo.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2023