NOVICE

Miklič: Novo sezono smo začeli tako, kot smo načrtovali

Boštjan Miklič je svojo trenersko kariero začel v NK Svoboda, nadaljeval v NK Olimpiji ter se nato pridružil bordo družini, sprva kot trener moštva U19 ter nato kot že pomočnik glavnega trenerja članske izbrane vrste.

Kako bi ocenili prejšnjo sezono?
Vsekakor je bila cela sezona zelo težka, kar se tiče samega planiranja trenažnega procesa zaradi korone. Težka je bila tudi v smislu psihične pripravljenosti moštva. V tem pogledu lahko fante pohvalim, da so zdržali vse te stvari in vse treninge oddelali na maksimalnem nivoju. Kar se tiče samega rezultatskega uspeha: Če smo jesenski del odigrali pod pričakovanji. Lahko rečemo, da smo v spomladanskem delu dosegli vse zastavljene cilje, ki smo si jih zadali. Cilji so bili uvrstitev v ligo za prvaka in pa pomladitev ekipe (dati priložnost mladim fantom iz mladinske šole). Če k temu dodam, da smo imel drugo najboljšo obrambo lige, po koncu tekmovanja v spomladanskem delu pa celo najboljšo obrambo, saj smo na desetih tekmah
dobili osem zadetkov, prav tako pa smo na vsaki tekmi delovali kot ekipa, ki točno ve, kaj hoče, lahko rečem, da smo z sezono zadovoljni.

Kje so bile po vašem mnenju prelomnice sezone?
Mislim, da smo od trenutka, ko sem prevzel vodenje članske ekipe, vsi skupaj z strokovnim timom in igralci verjeli v to, kar delamo, in vse smo podredili cilju, ki smo si ga zastavili. Fantje so verjeli v način dela, ki jim je bil predstavljen, mi pa smo verjeli v njihovo kvaliteto. Na koncu se je vse skupaj sestavilo v dobro celoto.

Velikokrat ste omenili, da so bili orli najmlajše moštvo v ligi, je to rezultat nogometne šole, ki je, kot kaže, še kako uspešna?
Triglav Kranj je zmeraj imel dobro nogometno šolo. Ko sem v klub prišel poleti 2019 na povabilo športnega direktorja Siniša Brkića na mesto vodjo mladinskega pogona in trenerja mladince, sem opazil, da ima nogometna šola velik potencial. Veliko fantov letnika 2001 in 2002 sem treniral tudi v mladinski selekciji, tako da sem vedel, kakšen potencial imajo fantje. Tako, da sem točno vedel, kaj lahko pričakujem od vsakega igralca posebej in njihovo vključevanje v člansko ekipo, je bilo po eni strani lahko, saj so imeli z moje strani in strokovnega tima maksimalno podporo. Kot vodja članskega tima naj za konec omenim, da zelo dobro sodelujeva tudi z vodjo nogometne šole Gregorjem Bergantom. Proces, ki ga izvajamo v članski ekipi, dobro prenaša v mladinsko šolo in tako fante, predvsem mladinske in kadetske ekipe, že pripravljamo na zahteve, ki jih želimo v članski ekipi. Vse trenerje v mladinskem pogonu pa bi pohvalil za dobro delo, ki ga opravljajo!

Prve tekme nove sezone so že odigrane, kakšni so cilji?
Vsekakor bodo zahteve v novi sezone postavljene zelo visoko. S športnim direktorjem sva pred začetkom sezone opravila tudi razgovore z igralci, tako da smo v novo sezono štartali maksimalno pripravljeni in motivirani.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2022