NOVICE

Triglav napolnil mrežo Drave

Nogometaši Triglava so na prvi tekmi osmega kola šestič zmagali. In to zelo prepričljivo, domačo Dravo so ugnali kar s 6:2. Tin Matić in Albin Ahmetaj sta dosegla po dva zadetka, enega sta prispevala Matic Kopač in Andrej Pavlović.

"V tekmo smo se podali z namenom, da domov pripeljemo vse tri pike. Na začetku smo se malo mučili z nasprotnikom, ampak potem smo tekmo pripeljali mirno do konca. Prevladala je kvaliteta, ki je bila definitivno na naši strani. Zelo sem vesel, da sem ekipi pripomogel z dvema zadetkoma, ampak sedaj gremo tekmo po tekmo in naslednja nas čaka že naslednji teden doma proti Primorju," je takoj po tekmi dejal Albin Ahmetaj.

Trener Boštjan Miklič dodaja: "Kljub temu, da nismo odigrali maksimalno, fantom čestitam za zmago. Zmaga bi lahko bila še višja. Čestitke igralcem, ki so prišli iz klopi za reakcijo. Gremo naprej, tekmo po tekmo."

Še dva zadetka je tekmi prispeval Tin Matić. "Dosegli smo najbolj pomemben cilj, zmago. Pokazali smo, da smo kakovostno moštvo. Menim, da smo tekmo kontrolirali od prve do zadnje minute. Zadovoljni in s tremi točkami se vračamo domov in se že spogledujemo z naslednjo tekmo, s katero želimo nadaljevati zmagovalni niz," dodaja Tin.

"Tekmo smo odprli odlično in si ob dveh hitrih zadetkih priigrali še nekaj stoodstotnih priložnosti, a zadetka ni bilo. Po vodstvu smo se nekoliko preveč sprostili, vendar smo nato ponovno zaigrali bolje in zaključili tekmo z zmago, ki bi bila lahko še višja," dodaja Matic Kopač.

"Dobra tekma je za nami. Nismo dovolili kakršnih koli presenečenj. Že takoj na začetku smo pokazali, da smo favoriti in razlog, zakaj smo prvi na lestvici. Na koncu šteje le zmaga. Čestitke fantom," dodaja Andrej Pavlović.

 

DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ 2:6 (1:3)
* Mestni stadion na Ptuju, gledalcev 60, sodniki: Tkalčič, Šumer, Perger.
* Strelci: 0:1 Kopač (22.), 0:2 Pavlović (33.), 1:2 Rogina (36.), 1:3 Tin Matić (37.), 2:3 Penič (57.), 2:4 Ahmetaj (72.), 2:5 Tin Matić (80., 11-m), 2:6 Ahmetaj (81.).
* Drava Ptuj: Poljanec, Sekulić, Kahrimanović, Rogina, Šlamberger, Lovenjak, Ivančević, Penič, Gajić (od 12. Kryeziu, od 41. Drevenšek).
* Triglav: Čadež, Šalja, Pavlović, Tim Matič (od 58. Vuković), Čeh (od 70. Ahmetaj), Schweiger, Tin Matić, Kopač (od 83. Idrizi), Do-hjun (od 58. Skok Jekovec), Ivetić, Zlatkov (od 83. Jakupovič).
* Rumeni kartoni: Šlamberger, Rogina, Lovenjak; Pavlović, Zlatkov, Tin Matič.
* Rdeči kartoni: /

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2021