NOVICE

Na jubilejno zmago bo potrebno še malo počakati

Derbi 16. kroga 2. slovenske nogometne lige med drugouvrščeno Gorico in vodilnim Triglavom se je končal z zmago Primorcev z 2:0. Oba gola je v prvem polčasu prispeval Žan Leban. Šlo je za drugo srečanje moštev na prvenstvu. V Kranju, na prvem srečanju, je na predzadnji dan julija slavil Triglav. Sicer pa sta si moštvi tokrat srečali že 155 krat, pri čemer ima Gorica sedaj zabeleženih 56 zmag, kranjski Triglav pa kar 69. Na jubilejno zmago bo tako potrebno še počakat.

 "Tekma je bila dober primer, kako so mladi fantje podlegli pritisku tekme. Gorica je bila tokrat boljša in zasluženo zmagala. Do konca jesenskega dela prvenstva imamo še dve tekmi in odigrati jih moramo na takšnem nivoju, kot smo igrali na preostalih tekmah sezone. S strokovnim timom verjamem o fante," je po tekmi dejal glavni trener Boštjan Miklič.

Statistični podatki tekme so vam na voljo spodaj:

GORICA - TRIGLAV 2:0 (2:0)
* Nova Gorica, gledalcev 400, sodniki: Šabanagić, Kovačič, Švarc.
* Strelec: 1:0 Leban (8.), 2:0 Leban (44.).
* Gorica: Likar, Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok, Hrka, Ahmetaj, Marc, Leban (od 88. Frešer), L. Marinič (od 72. Baruca), Vekić (od 81. Velikonja).
* Triglav: Čadež, Brkić, Šalja, Pavlović (od 72. Ahmetaj), Vršič (od 57. Jakupovič), Matić, Vuković, Kopač, Kim, Ivetić (od 79. Schweiger), Zlatkov (od 57. Matič).
* Rumeni kartoni: Hrka, Baruca, Širok; Zlatkov, Pavlović, Brkić.
* Rdeči karton: /.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024