NOVICE

Janko Marušić: Iz leta v leto nam je bolje, klub je vse bolj organiziran

Brez njega ne bi bilo tako dobro organiziranih tekem, pa tudi treningov. Janko Marušić je ekonom kluba, ki mu srce igra za klub in to že skoraj celih petindvajset let.

Kako dolgo ste že v Nogometnem klubu Triglav?
V Triglavu sem od 1997 leta, prihodnje leto bo 25 let. Že dvajset let sem ekonom kluba, še pred tem pa tehnični vodja ostalih ekip. Smo pa tako dobro uigrana ekipa, da si med seboj radi pomagamo in priskočimo na pomoč.

Kako ste pristopili?
Zaradi sina. Ta je začel igrati nogomet, kasneje sem se aktiviral in pomagal raznim moštvom v nogometni šoli. V nekdanji skupni državi je bil to šport številka ena.

Kako bi primerjali klub v prejšnjih desetletjih in sedaj?
Torej, razlika je ogromna, če primerjam svoje začetek v klubu, je bilo to vse bolj amatersko, danes pa veliko bolje organizirano. Upam trditi, da po organizaciji sodimo med top pet klubov v Sloveniji. Včasih ni bilo na voljo niti toliko opreme. Danes je to povsem drugače. Člansko moštvo je na profesionalni ravni in v veliko veselje mi je delati pod takimi pogoji in s takšno ekipo.

Kako organizirate svoje delo, predvidevam, da ni enostavno?
Zdaj ima članska ekipa treninge predvsem v dopoldanskem času in je organizacija veliko lažja. Dan pa poteka tako, da pripravim vse potrebno za treninge ter ob koncu tedna tudi za tekme.

Katero obdobje vam je ostalo najbolj v spominu?
Vsa. Menjal sem zagotovo petnajst trenerjev in lahko rečem, da sem z vsemi dobro sodeloval. Seveda je najlepši občutek, ko moštvo doseže cilj in se uvrsti v prvo ligo. Rad spremljam tudi naše nekdanje igralce, ki sedaj po svetu dosegajo uspehe. In to je dokaz naše nogometne šole.

Kako naprej?
Vzdušje v klubu je fantastično. Članska ekipa je super, je nekoliko manjša, a to se je izkazalo za prednost. Menim, da morda nimamo vsega kar imajo veliki, a imamo srce in to največ šteje.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024