NOVICE

Triglav napolnil mrežo Drave

Nogometaši Triglava so se v 23. kolu pomerili z nogometaši ptujske Drave. Tekma, ki je bila odločena že v prvem polčasu, se je končala z visoko zmago 6:0.

Strelci so bili Miha Kancilija, Tin Matić, Matevž Matko in Žan Vipotnik ter Mark Čeh. Z novim polnim izkupičkom se je vodilni ekipi Gorice s tekmo več približal na tri točke zaostanka.

"V tekmo smo vstopili čvrsto, kar se nam je tudi obrestovalo, in zadeli smo že v uvodnih minutah. Na nasprotnika smo ves čas vršili pritisk in do polčasa zadeli še trikrat. V drugi polčas smo vstopili zbrano, dosegli še dva zadetka in zasluženo zmagali,« je po tekmi dejal Miha Kancilija.

»Ja, dobro smo odprli tekmo. Že v prvem polčasu smo dosegli štiri zadetke in potem seveda veliko lažje igrati, veseli me tudi, da se je pod zadetek podpisalo veliko igralcev, in to je vodilo za naprej,« dodaja Žan Vipotnik.

»Po treh neodločenih rezultatih smo bili prepričani v našo zmago in nove tri točke. Že v prvem polčasu smo pokazali prepričljivo igro, ki smo jo kronali s štirimi zadetki. V drugem polčasu smo le še nadzorovali tekmo ter dosegli dva gola, ohranili pa smo tudi nedotaknjeno mrežo. Upamo, da nam bo ta zmaga še dodamo, dvignila samozavest za zaključek prvenstva,« zaključuje Matevž Matko.

TRIGLAV - DRAVA 6:0 (4:0)
* Stadion v športnem parku Kranj, gledalcev 150, sodniki: Tkalčič, Šumer, Jonke.
* Strelci: 1:0 Kancilija (9.), 2:0 Matić (25.), 3:0 Matko (42.), 4:0 Vipotnik (43.), 5:0 Čeh (78.), 6:0 Matić (83.).
* Triglav: Čadež, Brkić (od 46. Zlatkov), Šalja, Kancilija (od 60. Čeh), Vipotnik, Matić, Matko (od 67. Schweiger), Kim (od 46. Kopač), Krznarić, Ivetić, Vardić.
* Drava: Trajkovski, Tassin, Korošec (od 73. Erhatič), Ploj (od 73. Baligač), Alić, Štornik (od 58. Vogrinec), Čeh, Melvan, Jelerčič (od 46. Šlamberger), Šlak (od 58. Mršič), Miljanić.
* Rumena kartona: Kim; Alić.
* Rdeči karton: /

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2023