Vaša košarica je prazna.

Petric: Premor izkoristiti za še boljšo pripravo

Mladi napadalec je dosegel prvenec med elito

Ob koncu minulega tedna so slovenski prvoligaši opravili še zadnjo tekmovalno obveznost pred aktualnim reprezentančnim zborom. Ta prinaša dva tedna brez uradne tekme, zadnjo, proti ljubljanski Olimpiji, pa bodo orli še podrobno analizirali.

 

"V tekmo smo šli samozavestno in taktično odlično pripravljeni, imeli smo prednost dveh zadetkov in zato smo razočarani, ker so nas trenutki nepazljivosti stali zmage in treh točk," je po nekaj prespanih nočeh o dvoboju z vodilno ekipo na tabeli dejal napadalec Gaber Petric, ki je proti zeleno-belim nastopil na tretji tekmi med prvoligaši.

 

Ponedeljek in torek sta bila obveznosti prosta dneva, nadaljevanje pa bo znova obarvano v garanje. "Po dvodnevnem počitku bomo analizirali izgubljeno tekmo in dali poudarek predvsem na storjene napake in jih s trdim delom ter disciplino skušali v čim krajšem času odpraviti na naslednjih treningih. Med reprezentančnim premorom se bomo poskušali kot ekipa še bolj povezati in se pripraviti na zahtevno gostovanje v Murski Soboti."

 

Kapetan Majcen je poskrbel za vodstvo proti Olimpiji, prav 21-letni napadalec pa je realiziral protinapad za 2:0. To je bil njegov krstni zadetek med slovensko nogometno elito. Mladenič, ki izhaja iz Triglavove šole in je nekaj časa igral tudi za selekcijo Domžal, je tako napovedal preboj v aktualni sezoni.

 

"Po napaki v zvezni vrsti Olimpije je sledil naš protinapad, na to smo se pripravljali in verjeli, da bomo vsaj enkrat v tekmi prišli v 100% priložnost, ki smo jo izkoristili. Škoda, ker gol na koncu ni zadostoval za zmago ali vsaj remi. Prvi zadetek med prvoligaši si bom zapomnil za vedno, verjetno še bolj zato, ker sem ga dosegel proti Olimpiji. Gol mi je prinesel dodatno samozavest in željo po novem dokazovanju," je še dodal Gaber Petric.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV