Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Poraz in zmaga kadetske ekipe

13. in 14. krog 1.SKL

  Ž.G.

V soboto, 3.11.2018, je bila v Kranju na umetni travi odigrana tekma 13. kroga med kadetskima ekipama Triglava in Maribora.


Mariborčanom je odpor Triglava prvič uspelo zlomiti v 28. minuti prvega polčasa in povedli so z 1:0. Nato so vodstvo zvišali še v 36. minuti in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov.

Kljub temu, da je bila domača ekipa Triglava zdesetkana zaradi poškodb, je na terenu dajala vse od sebe in se v drugem počasu skušala vrniti v igro. A je Maribor znal zadržati prednost in jo še zvišati v 47. minuti. Tekma se je končala z rezultatom 0:3. Na kadetski tekmi sta prvič nastopila tudi dva igralca ekipe U15 (Jakob Saje in Saša Blagojević) in s tem že pridobila nekaj izkušenj, ki bodo še kako prišle prav v nadaljevanju sezone.


V nedeljo, 11.11., pa je v Kranju gostavala Gorica. Igral se je 14. krog 1.SKL. Goričani so v prvem krogu proti našim mladim orlom vodili že z 2:0, a je Triglav preobrnil rezultat v zadnjih minutah in zmagal z 2:3. Kar je napovedovalo revanš in dobro tekmo.


Triglav se ni dal in po bolečem porazu z Mariborom so bili fantje odločeni, da na domačem igrišču še enkrat pokažejo, da znajo igrati dober in učinkovit nogomet. V ekipo pa se je vrnila tudi večina igralcev, ki so bili v prejšnjem krogu poškodovani.


V prvem počasu je že v 15. minuti v vodstvo domače popeljal Likar Matic, ki je bil strelec euro gola že v Gorici. Nadaljeval je Albin Ahmetaj, ki je natančno meril tako v 32. in nato še v 36. minuti. Triglav je odšel na odmor z veliko prednostjo treh zadetkov.


V drugem počasu je bilo treba tekmo le še pripeljati do konca in zadržati prednost. Triglav je nadaljeval z dobro igro in Gorico spravljal v obup. Ob koncu tekme v 79. minuti pa je za končnih 4:0 zadel svoj prvenec v 1.SKL še Grega Rihtar.
Triglav se je ob koncu zaskuženo veselil visoke zmage in novih treh točk.


Zadetke iz tekme Triglav Kranj : Gorica si lahko ogledate na kratkem videu.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV