Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Selekcija l.2007 in kako se je začelo

Moje dogodivščine s selekcijo l.2007

  Dalibor Prača

Izbral bom najstarejši dogodek, ki se mi je vtisnil v spomin. Bil je januar ali februar leta 2016. Trener Danijel je treniral A-ekipo letnika 2007 v kateri je imel 18 igralcev, jaz (Dalibor Prača) pa ekipo U9B. Ekipo U9A so sestavljali igralci, ki so se leto prej izbirali iz programa Rožle in so takrat nakazovali na nek potencial. Danijel me je poklical in obvestil o tem, da je prijavil dve ekipe na dvoranski nogometni turnir v Medvodah. Vprašal me je, če bi odvodil drugo ekipo. Seveda sem na to pristal, tako da sem se veselil prihajajoče sobote. V petek zvečer me je ponovno poklical in me obvestil, da ga ne bo na sobotnem turnirju, saj je zbolel. Zavedal sem se bremena in odgovornosti voditi obe ekipi na turnirju. Ekipi je ločil v Bele in Bordo, kjer naj bi bila ekipa Belih nekoliko močnejša. A to ni nič kaj posebnega v takšnih primerih, prav tako pa ne predstavlja nobene prednosti, saj zna biti turnirsko tekmovanje zelo nepredvidljivo. Že na začetku turnirja nas je organizator obvestil, da se zmagovalcu turnirja plača bivanje in prijavnina na mednarodnem nogometnem turnirju v Bijeljini (BIH), ki se bo odigral Junija 2016 in velja za zelo prestižnega v tem delu Balkana.

Po skupinskem delu je bilo jasno, da se bosta v osmini finala ekipi pomerili med seboj. Težko je opisati občutke trenerja, ko imaš na igrišču obe svoji ekipi, obenem pa se zavedaš, da bo napredovala samo ena. Tekma je bila zelo napeta do konca in ekipa Belih se je veselila napredovanja v naslednji krog. Jok in stok na eni strani, veselje in radost na drugi. A tudi solze se enkrat posušijo in igralci ekipe Bordo so se sprijaznili s porazom, tako da jih je večina ostala na tribunah spodbujat svoje soigralce.

V četrtfinalu nas je čakala tekma proti ekipi Škofja Loka. Polovica dvorane je navijala za nasprotnika, a se naši zvesti navijači (starši in sorodniki) niso dali, tako da se je dvorana dobesedno tresla od bučnega navijanja. Tekma je bila odločena v zadnjih sekundah, ko smo dosegli gol in se uvrstili v polfinale, kjer nas je čakala ekipa iz Izole. Ekipa Belih je od osmine finala stopnjevala formo in v polfinalu še dvignila kvaliteto, tako da nasprotni ekipi ni pustila niti malo možnosti za zmago. Prepričljiva zmaga 3:0 je našim fantom vlila še dodatno samozavest pred finalnim obračunom. Dodati je potrebno, da ekipa letnika 2007 do takrat še ni osvojila nobenega turnirja, tako da jim je bila uvrstitev v finale resnično velika motivacija. Nasproti jim je stala znana ekipa iz skupinskega dela in sicer OFK Zenit iz Bijeljine (BIH). V skupinskem delu so nas vrstniki iz BIH premagali z rezultatom 1:0, a je finale popolnoma druga zgodba. Kmalu po začetku tekme smo prejeli zadetek, tako da so fantje kar nekako zastali. Nekaj časa so potrebovali, da so se pobrali ter prižgali motor, ki je začel mleti. Visok pritisk je naprotnika prislil v napake, tako da so fantje kmalu izenačili ter podvodjili vodstvo in tekma se je končala z rezultatom 3:1 za naše mlade nadobudneže. Naš igralec Tim Istenič je bil izbran za najboljšega igralca turnirja, a pohvaliti je potrebno prav vsakega igralca ekipe Belih.

Veselje in zadovoljstvo po tekmi kar ni pojenjalo tako s strani igralcev, kot tudi staršev. Zavedali so se, da so naredili korak naprej v svoji nogometni predstavi in da ni več poti nazaj. Ob zmagoslavju pa tudi lepa nagrada in potovanje v Bijeljino, kjer pa smo doživeli kar nekaj zanimivih dogodivščin, ki vam jih predstavim v naslednjem prispevku, ki bo kmalu, zato nas pozorno spremljajte.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV