Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Šmit: Imamo sladke skrbi, konkurenca je velika

Strokovni štab Triglava se pripravlja na nadaljevanje sezone

Članska ekipa NK Triglav Kranj je pozitivno opravila s prvo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem prvoligaškega tekmovanja. Proti ljubljanski Olimpiji je iztržila remi 1:1, čeprav bi lahko, v rezultatskem smislu, kaj hitro lahko osvojila tudi zmago.

 

"Za nami je čudno obdobje, v katerem smo lahko le analizirali odigrane tekme in tuhtali kako izboljšati svoje moštvo. Na tekmi z Olimpijo sem videl veliko dobrih stvari, presenetljivo veliko lepih, kombinatornih in hitrih akcij smo izpeljali. A želim še bolj agresivno ekipo. Bili smo hitri, končno igrali z dvema ali tremi dotiki, si ustvarjali priložnosti po krilih in podobno. Ekipi iz prvega in drugega polčasa sta oddelali na vrhunski ravni," je o srečanju z zmaji dejal Vlado Šmit, član strokovnega štaba Orlov.

 

Sploh akcija iz 35. minute, ki je prinesla zadetek bordo-belih, je bila prava paša za oči. Šah mat v treh potezah so skreirali Gaber Petric, Žan Rogelj in strelec Marten Wilmots. "Akcija za zadetek je bila prototip tistega, kar želim od igralcev. Težim k hitri igri z globinskimi žogami, saj imamo prave igralce za ta sistem in moramo jih dovolj dobro izkoristiti."

 

V soboto Kranjčane čaka še zadnji test, gostovali bodo v Celju. "Odločitev še ni padla, a nagibam se k temu, da bi v soboto proti Celju v ospredje že postavil ekipo, ki najbolj resno konkurira za nastop proti Bravu. Poudarjam, da imam sladke skrbi, saj je še veliko igralnih mest, kjer so nogometaši v podobnem položaju za udarno postavo."

 

Strokovni štab igralcev ne želi preveč opozarjati na morebitne poškodbe v času do prve prvenstvene tekme, pa čeprav je jasno, da so možnosti za kaj takega večje kot pred tem. "Že v času samostojnih treningov smo igralce vselej opozarjali, da morajo delati na maksimalnih obratih. Prav zaradi tega, da kasneje ne bi prihajalo do poškodb. Stvar je preprosta, mi moramo delati normalno, ne smemo si privoščiti, da bi razmišljali o morebitnih poškodbah. Iskreno upam, da do tega ne bo prišlo. Po drugi strani pa imam na voljo, če vštejem priključene mladince, 30 igralcev na voljo in vsi lahko dobijo priložnost," je še dodal Vlado Šmit.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV