Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Stojanovič: Odlična izkušnja v FC Venezia

Mladi nogometaš Triglava se je odzval vabilu italijanskega kluba

V minulih dneh je nogometna šola NK Triglav Kranj prejela novo potrditev dobrega in načrtnega dela z mladimi nogometaši. Italijanski klub FC Venezia je namreč v svoje vrste povabil Jana Jureta Stojanoviča, mladeniča, ki nastopa v mladinski ekipi kranjskega Triglava.

 

"Že ob samem prihodu sem čutil določen pritisk, saj sem prejel možnost dokazovanja, pri večjem klubu, ki ga spremljam že nekaj časa. Zavedal sem se odgovornosti in priložnosti, ki mi jo je omogočil Triglav, brez katerega definitivno ne bi dobil priložnosti v  nogometni akademiji FC Venezia," nam je sprva zaupal visokorasli branilec Orlov.

 

"V Italiji sem prejšnji teden opravil pet treningov, treniral sem s Primavera ekipo. Način treniranja je drugačen kot v Sloveniji, treningi se precej bolj osredotočeni na taktični del nogometne igre. Intenziteta je na višjem nivoju, tudi agresivnost igralcev je večja," je še dodal igralec mladinske ekipe Triglava in tudi že član mladinskih selekcij Slovenije.

 

Jan Jure je še eden od članov nadvse obetavne Triglavove generacije 2002, iz katere sta bila na zadnji članski tekmi Orlov v Mariboru v kadru tudi Luka Brkič in Luka Vukovič. Stojanovič bi lahko kmalu šel po njuni poti, nekoč v prihodnosti pa bi se lahko videl tudi kot nogometaš na Apeninskem polotoku.

 

"Redno spremljam italijansko Serie A in Serie B. Njihov način igre mi ustreza. Že sem imel priložnosti, da sem spoznaval italijanski nogomet, pri Sampdoriji eno leto nazaj in zdaj v Benetkah. Moj glavni cilj si je priboriti priložnost v prvi slovenski ligi, ker vem, da je že to ogromen uspeh. Mogoče me v prihodnosti čaka priložnost v Italiji, vesel bom, če mi to kdaj uspe, ker tam igrajo vrhunski nogomet," je pogovor sklenil Jan Jure Stojanovič.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV