Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Tokrat prvič v novi sezoni na domačem terenu

2. Krog 1.SKL

  Žiga Grobolšek

V soboto, 18.8.2018, so v 2. krogu 1.SKL Triglavani gostili ekipo VOC Celje. Slednji bi morali v 1. krogu igrati z ekipo Bravo Publikum a je bila tekma prestavljena. Triglav pa je v 1. krogu gostoval v Gorici in si zmago priigral v izdihljajih tekme, ko so po zaostanku 2:0 poskrbeli za preobrat v 74 minuti Bunič za 2:1, nato Likar s pravim euro golom z razdalje za 2:2, v 82. minuti pa je bil v kazenskem prostoru najbolj spreten Ahmetaj in Triglav popeljal do zmage z 2:3.

 

Obetala se je dobra tekma saj so Celjani že v preteklosti pokazali, da znajo igrati nogomet in so izredno agresivna in disciplinirana ekipa. Triglav pa je bil na krilih zmage iz 1. kroga in prvič letos na domačem igrišču. Motivacije po zmagi ni manjkalo nikomur.

V prvem polčasu smo lahko videli visok tempo v igri in veliko priložnosti na obeh straneh. Boj je bil dokaj izenačen. Celjani so domača vrata ogrožali predvsem s predložki in hitrimi protinapadi, kjer so imeli Triglavani kar nekaj težav in v 18. minuti so Celjani povedli z 0:1. Triglav je moral napasti še bolj in v 40. minuti je glavni sodnik po nerodnem posredovanju igralca Celja z roko v kazenskemu prostoru dosodil enajstmetrovko, ki pa jo je znal pretvoriti v zadetek in tako izenačenje 1:1 v zadnji minuti 1. polčasa Albin Ahmetaj.

 

Drugi polčas je obetal dobro nadaljevanje. Spet smo lahko videli veliko priložnosti na obeh straneh in ponovno je bil Celje prvi, ki je izkoristil hiter protinapad, kjer pa je domača obramba nekoliko zaspala in po slabem posredovanju v 56. minuti je bila dosojena že druga enajstmetrovka na tekmi. Tokrat za Celjane, ki pa so prav tako zadeli v polno in povedli z 1:2. Triglav je ponovno napadel in skušal izenačiti. Kar pa jim je tudi uspelo v 73. minuti je bil za Triglav uspešen Krisijan Frlic. Domači so imeli še kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek in posledično zmago a jih žal niso znali bolje izkoristiti. Tekma se je končala z neodločenim izidom 2:2

 

Prihodnjo soboto 25.8.2018 bo Triglav novo priložnost iskal v Murski Soboti kjer bodo gostovali v 3. krogu 1.SKL.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV