Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Anton Žlogar je novi trener NK Triglav Kranj

05.06.2017

Člansko ekipo NK Triglav Kranj bo v sezoni 2017/2018 vodil Anton Žlogar. Dosedanji strateg Siniša Brkič se bo tako lahko popolnoma posvetil nalogam športnega direktorja, ki terjajo pozornost celotnega človeka. Po tehtnem premisleku je izbor trenerja, ki bo lahko nadaljeval začetko zgodbo Orlov, padel na 39-letnega Izolana.


"Zelo sem vesel, da je prišlo do dogovora za sodelovanje. Ponudila se mi je lepa priložnost za delovanje v klubu z bogato tradicijo, ki se je končno vrnil tja, kamor sodi, v prvo ligo. Za menoj je uspešna sezona z NK Brda v 2. SNL, to še bolj velja za NK Triglav. Kontakt sva vzpostavila s športnim direktorjem Sinišo Brkičem in veseli me, da je ambiciozen kliub v meni prepoznal človeka, ki lahko uspešno zgodbo še nadgradi," so bile prve besede nekdanjega poklicnega nogometaša in člana slovenske reprezentance po ustoličenju na trenerski klopi NK Triglav.


Siniša Brkič je člansko ekipo pripeljal do povratka med elito, kjer so bordo-beli nazadnje igrali v sezoni 2013/2014, zdaj pa se bo popolnoma posvetil delu športnega direktorja. "Prišli smo do konca enega ciklusa, cilje smo izpolnili, je pa bilo ogormno dela in naporov, kar se pozna tudi pri utrujenosti. Treba je bilo storiti korak naprej, moja odločitev je bila, da potrebujemo nov zagon in Tončija Žlogarja smo prepoznali kot idealno izbiro. Podrobno sem ga spremljal zadnjih šest mesecev, ob tem pa poznamo njegovo pot aktivnega nogometaša. Zagovarjam tezo, da mladi slovenski trenerji potrebujejo priložnost in prepričan sem, da se bo zgodba še naprej razpletala po začrtani poti," je dejal Siniša Brkič.


"Zavedam se, da je konkurenca med trenerji v Sloveniji velika, a tudi sam sem ambiciozen, zato sem priložnost pograbil z obema rokama. Klub je v zadnjih letih napredoval in popolnoma verjamem v zgodbo NK Triglav, v nasprotnem niti ne bi sprejel izziva. Kranjski nogometni bazen je bil vselej prepoln talentiranih igralcev, ogromno si jih je tu tlakovalo plodne kariere, nekateri še vedno igrajo vidne vloge v tujini, pa tudi rezultati mladinskih selekcij ogromno povedo. Ekipo tudi sicer že poznam, ima mešanico izkušenih in mladih, domačih nogometašev, vsem pa je skupni imenovalec kakovost. Verjetno se bomo še okrepili in nato odločno vstopili v sezono," je še dodal Anton Žlogar.


Kdo je Anton Žlogar?


39-letni Izolan je nogometno kariero začel v matičnem klubu, kasneje pa je na članski ravni igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. V tujini je največ časa preživel na Cipru, tam je nastopal za Enosis, Anorthosis, Omonio in Alki iz Larnake. Pred zaključkom kariere aktivnega igralca je zaigral še za italijanski Pordenone in zamejski Kras.


Bil je tudi član slovenske reprezentance, za katero je nazadnje igral marca 2009. Za člansko izbrano vrsto je odigral 37 tekem in dosegel zadetek, 3. septembra 2005 je zadel proti Norveški. Trenersko kariero je začel leta 2014 pri Krasu, v minuli sezoni pa je vodil NK Brda v 2. SNL.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV