Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Derbi s Krko in revija mladih nogometašev Triglava

24.08.2016

Ob koncu tedna bodo ekipe, ki nastopajo v drugi slovenski nogometni ligi, igrale srečanja četrtega kola. Derbi tekma bo brez dvoma v Športnem centru Kranj, kjer se bo domači Triglav pomeril z novomeško Krko. Gre za dvoboj ekip z vrha razpredelnice, Triglav je na prvem mestu, Krka pa na drugem.

 

Kranjski Orli imajo še edini v tekmovanju popoln izkupiček, po treh kolih imajo na računu vseh devet točk, s pozitivno gol razliko 9:2. Skupaj z moštvom iz dolenjske prestolnice imajo najbolj trdno obrambo, oba sta prejela le po dva zadetka. V uvodnih treh tekmah so bordo-beli premagali Zarico, Ankaran in Veržej.

 

Novomeški klub je v minuli sezoni igral med prvoligaši, a ob koncu izpadel iz elite. Na uvodnih treh tekmah so zeleno-beli osvojili sedem točk, na računu imajo dve zmagi in neodločen rezultat.

 

"Krka ima verjetno ambicije po hitrem povratku med elito. Ne poznamo jih dobro, slišali smo, da gre za kakovostno moštvo, ki ima nekaj izvrstnih posameznikov. Tekma bo zagotovo naporna, mi pa vsekakor merimo na zmago. Smo popolnoma pripravljeni in osredotočeni na nov uspeh, nato pa bomo videli kaj se bo dogajalo na zelenici," je pred derbijem dejal Vlado Šmit, najizkušenejši mož v vrsti trenerja Siniše Brkiča.

 

Zgodovina medsebojnih tekem je sicer kratka, doslej sta Triglav in Krka odigrala le pet tekem, statistika pa je močno na strani Kranjčanov. Triglav je v svojo korist odločil kar štiri srečanja, le enega je dobila Krka, za zdaj pa nismo bili priča remiju. Na teh tekmah so Gorenjci dosegli 11 zadetkov, tokratni gostje pa štiri.

 

Nedeljski obračun se prične ob 17:00, glavni sodnik bo Roman Glažar, njegova pomočnika Janez Bezjak in Aleksander Burjan, delegat pa g. Stevo Govedarevič. Sicer pa se bo bogat nedeljski program na stadionu v Kranju pričel že ob 16:00, ko se bodo na zelenici predstavili nogometaši vseh mlajših selekcij NK Triglav Kranj, zbrani bodo lahko videli več kot 400 otrok, ki predstavljajo prihodnost kranjskega nogometa.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV