Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Domača premiera in lokalni derbi

18.03.2015

Po dolgem zimskem odmoru, se je s tekmami 16. kola ob koncu prejšnjega tedna nadaljevala druga slovenska nogometna liga. Kranjski Triglav je v prvem spomladanskem kolu gostoval v Veržeju in na Gorenjsko prinesel zmago z 2:0 in pomemben paket treh prvenstvenih točk.

 

Nemudoma ob začetku novega delovnega tedna pa so pri najuspešnejšem gorenjskem nogometnem kolektivu vse misli usmerili k naslednji tekmi, ki bo ob enem tudi domača spomladanska premiera. V Športni center Kranj v nedeljo pride lokalni rival, ekipa Šenčurja.

 

"Morda je derbi bolj poseben za goste, ker mi na vsaki tekmi moramo igrati na zmago. Na prvi medsebojni tekmi smo imeli vse pod kontrolo, a je nato odločila borbenost ter fanatičnost Šenčurja. Nadejam se, da bo pred domačimi navijači zdaj odločila kakovost in Triglav ne razmišlja o ničemer drugem kot zgolj in samo o zmagi," pred nedeljskim srečanjem pravi trener Orlov Siniša Brkič.

 

Strokovni štab bordo-belih proti lokalnim rivalom ne bo smel računati na Mateja Poplatnika, prvega strelca lige, ob Nejcu Križaju tudi strelca v Veržeju, ki je prejel četrti rumeni karton in posledično ne sme igrati v 17. kolu. Ne bo pa niti Klemna Šturma, ki ima prav tako prepoved nastopa zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. A dobra novica je, da se v kader vrača vezist in član mlade reprezentance, Aleks Pihler.

 

Šenčur je sicer osmouvrščena ekipa na lestvici, doslej so zbrali 15 točk s 16 prvenstvenih tekem, na zadnji tekmi pa so doma brez zadetkov remizirali proti Tolminu. Medtem je Triglav, z zmago v Veržeju in porazom vodilnega Krškega v Ankaranu, približal na le dve točki zaostanka za vrhom lestvice.

 

Tekmeca sta v tej sezoni eno srečanje že odigrala, in sicer v osmem kolu. Takrat je Triglav na gostovanju povedel z zadetkom Mateja Poplatnika, a so domači zrežirali presenetljiv preobrat in po golih Jerneja Gvardjančiča in Emira Ljubijankiča na koncu celo slavili.

 

Tekma na osrednjem kranjskem nogometnem objektu se v nedeljo prične ob 15:00, sodniško ekipo pa bodo sestavljali glavni delivec pravice Bojan Mertik, njegova pomočnika pa bosta Štefan Kepe in Eric Herženjak. Delegat srečanja bo g. Matjaž Bohinc.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV