Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Komaj čakamo sobotno tekmo z NK Krško!

12.10.2017

Ob koncu tedna se nadaljuje Prva liga Telekom Slovenije, v 12. kolu se bosta pomerila tudi NK Triglav Kranj in NK Krško. Dvoboj bo v soboto ob 13:00 v Športnem centru Kranj, to pa bo prvi obračun za obe ekipo po malce daljši reprezentančni pavzi.


Tekmeca sta se v tejs ezoni enkrat že pomerila, na stadionu Matije Gubca sta se kluba razšla z remijem 1:1, to pa je bila ob enem edina medsebojna tekma med prvoligaši. Za Orle je zadel Matej Poplatnik, v drugem polčasu pa je izid izenačil Miljan Škrbić. Bordo-beli v tem trenutku s petimi točkami zasedajo 10. mesto na tabeli, Krško jih ima 15 in je peto.


"Tekma s Krškim bo zelo zahtevna, a v njo smo vložili 14 dni zelo intenzivnih priprav. Naredili smo vse, kar lahko in znamo, da to srečanje dobimo. Poudarek je bil na fiziki, sledi še sproščanje in podrobnejša analiza tekmeca. Naredili smo preskok v pripravljenosti, kar je bilo vidno na tekmi z Borcem iz Banja Luke, na vsak način pa moramo potrditi točko iz Maribora. Fantje se morajo zavedati, da so oni na igrišču, oni igrajo in ne navijači, javnost, trener ali ostali. Izgovorov ni več, doma točk ne smemo več podarjati, v isti sapi pa moram vse igralce iskreno pohvaliti za pristop in garanje med reprezentančnim premorom. Vzdušje je fantastično in imamo vse predpogoje za prvo zmago," pred dvobojem meni trener Triglava Siniša Brkič.


Zgodovine medsebojnih tekem v Prvi ligi do aktualne sezone sploh ni bilo, je pa zato dolga in obširna zgodovina le-teh na vseh ostalih področjih pod okriljem NZS. Skupaj je bilo odigranih kar 43 tekem, 19 se jih je končalo z zmago Orlov, Krško je slavilo na sedmih, 17 tekem ni dalo zmagovalca. V Kranju so se nogometaši Triglava in Krškega udarili na 21 tekmah, 11 so jih dobili domači, le dve gostje, osemkrat je bilo neodločeno.


Naslednji dnevi bodo v Kranju sila zanimivi! Tekma s Krškim bo v soboto ob 13:00, že v torek pa bo na stadionu Stanka Mlakarja v Kranju še prva tekma četrtfinala Pokala Slovenije, ko v gorenjski prestolnici gostuje ND Gorica.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV