Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Nova tekma, nov pomemben derbi!

21.04.2016

Ekipi sta stari znanki že iz minule sezone, v letošnji pa sta se pomerili na dveh prvenstvenih tekmah. V tretjem kolu sta se v Kidričevem razšli z 2:2, za Orle sta zadela Siniša Borenovič in Vlado Šmit, v 12. pa je v Kranju z golom Aleša Poplatnika minimalno zmago slavil Triglav.

 

Da bo to pravi derbi, trdi tudi stanje na lestvici. Triglav je na tretjem mestu in ima 37 točk. Orli so v tej sezoni zbrali 10 zmag, sedem remijev in pet porazov, identičen izkupiček pa imajo tudi tokratni gosti. Bordo-beli imajo na svojem računu 41 doseženih golov in 21 prejetih, Aluminij pa 43 doseženih in 28 prejetih.

 

"To bo pravi derbi! Če bomo ponovili predstave s tekem proti Veržeju, Dobu in Šenčurju, ki smo ga ugnali v pokalu, se nimamo popolnoma ničesar bati. Vidimo, da smo na pravi poti, v zaletu, tako moramo nadaljevati. Do konca sezone moramo izvleči pozitivne rezultate, nato pa bomo videli kam nas bo to pripeljali. Če bo sreča, v boj za Prvo ligo," o tekmi meni nogometaš Triglava Vlado Šmit, ki se v kader vrača po tekmi premora.

 

V prihajajočem kolu trener Triglava Siniša Brkič ne bo imel težav s sestavo kadra zavoljo kaznovanih nogometašev, enako pa velja tudi za moštvo iz Kidričevega. V Zadnjem kolu se je Aluminij znesel nad Šenčurjem, premagal jih je z 8:0, Triglav pa je naporno gostovanje v Dobu pri Domžalah sklenil z zmago 3:1.

 

Triglav je najbolj vroča ekipa drugega dela sezone v drugoligaškem tekmovanju. S šestih tekem so Orli prinesli pet prvenstvenih zmag, izgubili so le ob gostovanju na Obali pri Ankaranu. Od 18 možnih točk so jih Orli na račun vpisali 15, ob tem dosegli 19 golov in jih prejeli štiri.

 

Tekma se v Športnem centru Kranj v nedeljo prične ob 17:00, glavni sodnik bo Bojan Mertik, njegova pomočnika bosta Eric Herženjak in Gorazd Topolnik, delegat srečanja pa bo g. Željko Lackovič.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV