Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Odgovor na očitke iz tabora NK Dob

19.04.2016

NK Triglav Kranj ne želi in nima namena odgovarjati na različne obtožbe in zapise. Pa vendar obstaja meja dobrega okusa, ki je v dobro nogometa ne želimo spregledati.

 

Do zmage Triglava v pomembni tekmi proti Dobu je prišlo v nedeljo popoldne, očitno pa gostitelji še vse do torkovega popoldneva poraza niso uspeli pozabiti. Spoštujemo, da ima vsak pravico do svojega mnenja, a vseeno znotraj okvirjev in v ustreznih oblikah. Še vedno nam ni jasno ali je zapis, kjer NK Dob analizira naš klub, sporočilo za javnost ali članek v določenem mediju. Zapis smo namreč našli na portalu domzalec.si, NK Dob pa ga je pod nazivom »press« prenesel na svojem uradnem facebook profilu. Na uradni spletni strani pa nič.

 

Zaradi oblike (slovnične in strukturne), načina objave in predvsem vsebine, si NK Triglav Kranj niti ne bi jemal časa za repliciranje, a zaradi dveh stvari si ga je preprosto treba. Zaradi navedbe, da si Triglav zmage ni priigral sam, pač pa so mu jo dodelili sodniki, in zaradi javnega linčanja igralca z imenom in priimkom. Pa pojdimo po vrsti.

 

Triglav je v preteklosti iz Doba pri Domžalah že odhajal poražen. Ne le to, tudi pretepen. Tokrat se je prvič zgodilo, da si tega ni dovolil, rezultat borbenega srečanja pa je viden in zabeležen tudi na lestvici. Poraza nikoli ni okusno pripisati sojenju, še posebej z uradnih profilov in uradne spletne strani, a to je tema, ki jo bo predelala NZS. Nekaj je jasno, tekma je bila v neposrednem prenosu, pogledati se jo da tudi na spletu, narejeni so vrhunci in prav vsak si je lahko o poteku ustvaril svoje mnenje. Jemljemo pa si pravico, da nam zaslug za trdo prigarano in nadvse pomembno zmago ne bo jemal nihče. Sploh pa ne na tako pritlehen način.

 

Momir Bojič je bil eden tistih, ki so odigrali vseh 90 minut. Trdo, močno, odločno. Bil je tudi eden tistih, ki je utrpel ogromno udarcev, športnih in manj športnih. Je pa imel srečo, ki je nekateri niso, Rok Stokuča je zaradi udarcev krvavel iz nosu, Elvis Džafič je po enem od številnih naletov dobil poškodbo reber in prsnega koša, zaradi katere je tudi po koncu tekme težko dihal. Ostalih udarcev ne bomo niti omenjali. V modernem nogometu to ne bi smelo biti predmet debate, nogomet je pač takšen. Zaradi naštetega si klub ne bo dovolil blatenja s strani konkurence. O športnem duhu in pristopu nenazadnje govori Fair Play lestvica, pa 67 rumenih, trije rdeči kartoni, ki so jih prejeli, in dolžine (K. Kunstelj je v tej sezoni že počival na treh tekmah zaradi nešportne poteze) izrečenih kazni. Bojič je kot primer omenil igralca, ki je samo v tej sezoni na 19 tekmah prejel sedem rumenih kartonov. Praviloma ni minila tekma proti Dobu, da Kunstelj ali Lunder ne bi prejela kazni, kot igralca ju globoko spoštujemo, a njuna reputacija v nogometnih krogih govori sama zase. Tudi ostali proti Triglavu ne izbirajo sredstev, samo spomnimo se tekme minulega prvenstva v Kranju, ko je neposredni rdeči karton zaradi nešportnega udarca v obraz prejel Matic Mirtič. Bojič je mlad, inteligenten, šolan fant čistih namenov, igralec levjega srca, ki ničesar ne izusti brez tehtnega razloga. Zato klub ne bo dopustil, da se v takšnem kontekstu operira s posamezniki.

 

Za konec. Veseli nas, da nas klubi širom Slovenije redno spremljajo, da so sadovi vloženega truda vidni. V isti sapi dodajamo, da nam je žal, če je NK Dob zaradi napačnih interpretacij naših člankov prizadet. V bodoče pa si želimo, da je neposreden napad na naš klub ali igralce, če že mora biti, narejen drugače. Natančno, nedvoumno, objektivno in – kar ni nepomembno – v kolikor toliko sprejemljivi obliki. Še nasvet: Užaljenost mine, zapisano in objavljeno pa ostane. Za vselej.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV