Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Odziv na disciplinsko kazen NZS

26.04.2018

NK Triglav Kranj je prejel kazen NZS v povezavi z dogodki po tekmi NK Triglav Kranj - NK Rudar Velenje, ki je bila v Kranju 15. aprila 2018. Skupno je klub kaznovan v višini 2.500 evrov in eno domačo tekmo igranja pred praznimi tribunami. Menimo, da je kazen krivična oziroma popolnoma nesorazmerna glede na prekršek, ki se je zgodil, to pa predstavlja nova, popolnoma nepotrebna trenja na povezavi klub - NZS.


Eno uro po omenjeni tekmi je sodniška ekipa zapuščala stadion, nakar se je en navijač (pozor, ednina, ne množina, ki jo v obrazložitvi večkrat napačno interpretira NZS) zapodil v smeri sodnikov. Brez fizičnega stika, pirotehnike ali česa podobnega. Brez dvoma je prekršek kluba, da tudi debelo uro po tekmi na svojem mestu ni bilo varnostne službe, a so večji incident preprečili uslužbenci kluba. Prekršek pravil vsekakor priznava in sprejema kazen, nenazadnje so tovrstni dogodki ostro proti načelom in prepričanjem tako kluba kot organizirane navijaške skupine Small Faces.


Opozarjamo na popolno nesorazmernost kazni, sploh če v okvir vzamemo prekrške in kazni, ki jih je disciplinski sodnik izrekal v aktualni sezoni. Hiter pregled nam daje vedeti, da sta bila največja slovenska kluba ob množičnih kršitvah, nešportnem navijanju, širjenju sovraštva (za vse to naj bi bili krivi tudi mi v tem primeru), množične uporabe pirotehnike in konkretni predkaznovanosti sankcionirana z vsoto okoli 3.000 do 3.500 evrov. Izpraznjena tribuna za eno tekmo? Izjemno redko, v tej sezoni enkrat. Je bil prekršek enega (znova opozorajamo, enega, v ednini) člana res tako hud?


Posledica bo neprijetna. Klub je na plečih lastnega znanja in truda v poletnih dneh pred sezono prodal 150 sezonskih vstopnic. Koliko klubov v Sloveniji se lahko pohvali s podobno številko? Zdaj bo vsaj teh 150 iskrenih navijačev žrtev disciplinskega sodnika in pomanjkanja občutka ter zdravega razuma? Zdaj, v trenutkih, ko se na tribune vrača vse več gledalcev in navijačev, ki so prepoznali iskreno klubsko zgodbo in želijo pomagati klubu v boju za obstanek? Verjetno se na Brdu pri Kranju ne zavedajo, da se Triglav krvavo bori za vsakega gledalca, ki pride na stadion. Ob različnih vremenskih pogojih, v normalnih in ne ravno takšnih terminih. Smo res storili tako krut prekršek? Ob aktualnem dogajanju, ki ga lahko vidijo vsi, je verjetno o agendah krovne organizacije brezpredmetno ugibati...


NK Triglav Kranj je vsaj zadnjih 10 let brez večjih prekrškov, kaj šele incidentov. Na vseh domačih tekmah spomladi je bil tudi vodja varnosti pri NZS g. Koželj, ki kakšnih hudih pripomb na delo in organizacijo ni imel. Publika, ki ceni dober nogomet in pozdravlja uspehe tako domačih kot gostujočih igralcev, je čez noč postala huliganska združba? Se je res v zadnjih 10 dneh vse obrnilo za 180 stopinj? Precej sumljivo je, da smo za kazen izvedeli več kot 10 dni po tekmi, zato razmišljamo, če nismo proti Ankaranu ob koncu azdnjega tedna bili na finalnem testu? Uganite kaj, opravili smo ga, na vseh ravneh. In še to, tudi do srčike kazni ne bi prišlo, če ne bi bil izzvan tako ali drugače. A o tem smo že pisali.


Torej, kazen sprejmemo in jo bomo plačali ter oddelali. Pri polni zavesti pa ponujamo, da na račun NZS nakažemo 10-kratnik denarne kazni, če nam lahko zagotovijo, da bomo do konca sezone imeli enakovredne pogoje za igro in pošteno sojenje. Sliši se kot dobra kupčija, mar ne?

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV