Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Prihaja kranjski derbi med Triglavom in Zarico

14.04.2017

Ob koncu tedna se bodo ekipe v drugi slovenski nogometni ligi podale v boj za nove prvenstvene točke. V sklopu 21. kola se znova obetajo zanimivi obračuni po Sloveniji, v Kranju pa bomo videli mestni derbi med NK Triglav in NK Kranj Zarico.


Mestni derbi bo na sporedu v soboto ob 16:30 v Športnem centru Kranj, to pa bo ob enem tretji medsebojni dvoboj v aktualni sezoni 2. SNL. V obeh dosedanjih primerih je zmaga pripadla Orlom, ki so na domačem stadionu slavili s 3:1, v gosteh pa z 2:0. "Vsakega tekmeca jemljemo zelo resno, tako bo tudi z Zarico. Enako kot Veržej se bori za obstanek, res pa je, da njeno ekipo poznamo zelo dobro in ne bi smelo prihajati do presnečenj ali neznank. To bo mestni derbi in takšne tekme imajo svojo specifiko, a pomembno bo, da se kar najhitreje znova vrnemo na zmagovito pot," meni vezist Dejan Robnik.


Doslej je bilo odigranih pet kranjskih derbijev med Triglavom in Zarico, slednja pa še ni okusila slasti zmage nad bordo-belimi. V treh primerih je zmaga odšla k NK Triglav, dvakrat pa je bil izid neodločen. Tudi razlika v zadetkih je močno v prid tokratnim domačinom, ki so dosegli 11 zadetkov na mestnih derbijih, Zarica je dosegla štiri.


Varovanci trenerja Siniše Brkiča se bodo v sobotni dvoboj podali s prvega mesta na tabeli in brez težav s kaznovanimi nogometaši. Po 18 odigranih tekmah imajo 46 točk, pet več od prvega zasledovalca, a NK Dob ima tudi tekmo več na svojem kontu. Zarica se bori za obstanek med elito in se v tem trenutku nahaja na devetem mestu s 16 točkami, prav toliko jih ima tudi osmi Veržej.


Glavni sodnik šestega kranjskega derbija bo Rade Obrenovič, njegova pomočnika bosta Dejan Povšnar in Dejan Švarc, delegat tekme pa g. Vladimir Vavpetič. Dvobopj se začne ob 16:30 in vljudno vabljeni na tribune, kjer lahko skupaj pomagamo Orlom do novega koraka k prvi ligi.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV