Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Prihaja mestni derbi!

08.10.2015

V nedeljo bomo v Kranju priča novemu mestnemu nogometnemu derbiju. V sklopu 10. kola druge slovenske nogometne lige se bosta v ŠC Kranj udarila domači Triglav in NK Kranj oziroma Zarica. Gre za prvo t.i. povratno tekmo, saj sta se ekipi pomerili na samem uvodu v novo sezono, v prvem kolu prvenstva 2015/2016.

 

Na tisti tekmi, ki jo je gostila Zarica, smo na koncu videli remi, po dveh zaostankih so Orli na koncu prišli do remija 2:2. Za bordo-bele sta zadela Siniša Borenovič in Tilen Mlakar. Omenjeno srečanje smo si zapomnili po izvrstnem obisku, tudi tokrat pa na osrednjem gorenjskem nogometnem objektu pričakujemo lepo število navijačev.

 

Triglav je sicer sredi sila pozitivne serije, na zadnjih štirih tekmah namreč niso zabeležili poraza. Še več, tri so celo zmagali, v minulem tednu pa doma proti Veržeju remizirali z 1:1. To bo sicer peta domača tekma Orlov v novi sezoni, na prvi so z 0:2 izgubili proti Dobu, nato pa dvakrat zmagali ter enkrat iztržili točko.

 

Prihajajoči gost je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah uspel priti do zmage. V osmem kolu so doma z 1:0 ugnali Tolmin, ki je še vedno brez zmage, ob koncu minulega tedna pa je s 3:1 slavil na Obali pri Ankaranu.

 

"Zarica brez dvoma ni slaba ekipa, kar v zadnjem času kažejo tudi z rezultati. To bo derbi, kjer bomo skušali dokazati, kdo je glavni v Kranju. Nikakor tekma ne bo lahka, saj gre za specifičen obračun. Kljub temu, da gre za mestni derbi, pa prav tako prinaša tri točke, kot vse ostale," pravi eden stebrov igre v četi trenerja Siniše Brkiča, Siniša Borenovič.

 

Kranjski Orli v 10. kolo vstopajo s 13 prvenstvenimi točkami, enak izkupiček v zelo izenačeni ligi imata tudi Ankaran in Veržej. Zarica ima dve točki več, na svojem računu jih ima 15, enako kot Radomlje, Dob in Aluminij.

 

V nedeljo se bo tekma v ŠC Kranj pričela ob 15:30. Glavni sodnik bo Dragoslav Perič, njegova pomočnika Rafael Ajdovec in Uroš Beton, delegat srečanja pa bo g. Vinko Pokovec.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV