Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Siniša Brkič postal športni direktor NK Triglav Kranj

13.03.2017

NK Triglav Kranj predstavlja novega športnega direktorja. To funkcijo bo odslej tudi uradno opravljal Siniša Brkič, sicer tudi trener članske ekipe najuspešnejšega gorenjskega kolektiva. Siniša Brkič je doslej opravljal naloge vodje trenerjev, v pomlad pa bo zakorakal v novi funkciji pri bordo-belih.


"V sklopu prehoda na enovito vodenje športnega dela, je upravni odbor kluba Siniši Brkiču na začetku njegovega mandata zaupal naloge vodje trenerja, nato pa je izpolnil vse začrtane cilje. Edina naravna poteza je, da ga zavoljo tega nagradimo in nadgradimo v športnega direktorja. Gre za osebo, ki je 24 ur na dan in vse dni v tednu predana klubu. NK Triglav je klub, ki proizvaja nogometaše, Siniša Brkič pa bo naredil vse, da se bodo vsi razvijali na vseh ravneh. Odločitev upravnega odbora je bila s tega stališča povsem enostavna," je ob tem dejal predsednik NK Triglav Kranj Beno Fekonja.


Premišljena poteza ima povsem naravno ozadje, saj se je članska ekipa po sobotni zmagi nad NK Dob še dodatno oddaljila od zasledovalcev in se močno približala prvoligaški konkurenci. "V luči rezultatov v aktualni sezoni je to tudi eden od prvih korakov k formiranju ekipe za nastopanje med prvoligaši v sezoni 2017/2018. Začeli smo tam, kjer je potrebno, pri glavi, in računamo, da bomo s pravimi kadrovskimi potezami konkurenčni tudi med elito."


"Vesel sem in počaščen, da sta upravni odbor in predsednik kluba Beno Fekonja prepoznala moj trud in ga nadgradila v položaj športnega direktorja. Zame to pomeni pohvalo in dodatno zavezo, da sledimo zastavljeni strategiji kluba tudi v prihodnje. Pred časom smo uspeli vzpostaviti enovito in homogeno trenersko piramido, ki se prvenstveno ukvarja z nenehnim nadgrajevanjem in razvojem. Na tem bomo delali tudi v prihodnje, saj želim, da smo v Sloveniji in tujini prepoznavni kot ena boljših nogometnih akademij. Ključni pri realizaciji so trenerji, starši in navijači, ki nam dajejo dodaten motiv," so bile prve besede Siniše Brkiča, ki bo po angleškem vzoru bdel nad celotnim strokovnim delom v NK Triglav.


"Smo na dobri poti do vrnitve prvoligaška statusa, odlično delo kažejo tudi trenerji in igralci v mlajših selekcijah in vzorno sodelujemo s klubi z Gorenjske. Verjamem, da nas bo gospodarstvo še bolj podprlo. Velik napredek in podporo nam je Občina izkazala z umestitvijo nove umetne trave. Želim si, da bi v tem smislu naredili korak naprej in bi klubu pomagali vsi, ki imajo to možnost.V zadnjih letih smo zelo premišljeno selekcionirali. Uspeli smo vzpostaviti zaupanje med igralci in klubom. Najbolj pomembni so igralci, ki v klubu ostajajo in za njih hočemo doseči najboljše pogoje," je še dodal.


Siniša Brkič je sicer nekdanji dolgoletni prvoligaški nogometaš, ki je v različnih vlogah že več kot desetletje v kranjskem klubu, njegova nova pogodba pa velja do leta 2020.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV